Bruins made kruif

3 verbouwsuggesties voor je nieuwe woning

Geplaatst op

Als je een nieuwe woning hebt gekocht, betekent dat nog niet dat deze, wanneer hij wordt opgeleverd, helemaal naar je smaak is. Zeker wanneer je een bestaande woning koopt, heb je te maken met bepaalde keuzes die de vorige eigenaar heeft gemaakt met betrekking tot de vloer, wanden, plafond, deuren, kozijnen, tuin, etc. etc. Dit betekent dat er vaak op basis van een budget bepaald moet worden welke zaken je laat zitten en welke delen van het huis écht aan vervanging toe zijn. Om je een handje op weg te helpen, hebben we in deze blog 3 suggesties voor je opgesteld. Deze onderdelen zijn doorgaans een zeer goede investering in het woonplezier.

Nieuwe keuken/badkamer

Keukens en badkamers worden veel gebruikt en worden ook regelmatig vies. Het gevolg van de vuiligheid is dat men dan deze ruimtes extra goed schoonmaakt. Dat is natuurlijk normaal! Het gevolg van intensief schoonmaken is dat de agressieve en bijtende middeltjes die hiervoor gebruikt worden, op een gegeven moment ook het materiaal wat je schoonmaakt aantast. Na jarenlang regelmatig schoonmaken is de keuken of badkamer vaak niet meer zo mooi. Ook de overige gebruikssporen, zoals loslatende kitranden in de badkamer of snijschade in het aanrechtblad van de keuken, zullen na jaren steeds meer aanwezig zijn.

Bouw een vliering

We hebben tegenwoordig bijna allemaal heel veel spullen. Of het nu gaat om de kampeerspullen die we de komende zomer (nu écht) weer gaan gebruiken, of de veel te grote maar toch o zo gezellige kerstboom die lachwekkend veel ruimte in beslag neemt, al deze spullen bewaren we en daar hebben we ook voldoende ruimte voor nodig. Niet elke woning heeft een grote bergruimte waar je alles kan stallen. Een mooie oplossing hiervoor is een vliering. Daarmee benut je de loze ruimte van de zolder van je huis. Dit kan helaas alleen met een puntdak.

Laat het dak opnieuw bedekken

De staat van het dak en de dakpannen is iets wat je zeker moet laten checken als je een woning koopt. Het gevaar van een dak met schade is namelijk dat regen, wind, sneeuw en ijs vrij spel krijgen, waardoor het dak kan gaan verrotten. Dit kun je verhelpen door je dak opnieuw te laten bedekken. Het is misschien niet een heel visuele aanpassing als je in huis bent, maar het zorgt wel voor een stukje rust als je de wetenschap hebt dat het dak in goede staat is. Neem dus contact op met een dakdekker in jouw regio.

Gerelateerde berichten

Hoe werkt een stoomketel?

Stoomketels spelen een cruciale rol in verschillende industrieën, van voedselverwerking tot chemische productie en energieopwekking. Maar hoe werkt...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden