Bruins made kruif

Voordelen van gietvloeren

Geplaatst op

De gietvloer wordt steeds vaker gebruikt. Vooral bedrijven in de industriële en wetenschappelijke sector laten gietvloeren leggen, maar ook particulieren kiezen er steeds vaker voor. Maar wat zijn nou precies de voordelen?

Beschikbaar in alle kleuren

Gietvloeren zijn beschikbaar in alle soorten RAL-kleuren. Hierdoor heb je eindeloze mogelijkheden om jouw woonstijl te kunnen behouden. Steeds meer particulieren nemen hierom de overstap naar gietvloeren. Een gietvloer komt vooral in woningen met een moderne, strakke uitstraling het beste tot zijn recht.

Geschikt voor vloerverwarming

Steeds vaker worden woningen opgeleverd zonder radiators. Daarom is het fijn als je vloer geschikt is voor gebruik met vloerverwarming. Met een degelijke vloer van een echte gietvloer specialist is het gebruik van vloerverwarming geen enkel probleem. Bovendien heeft een gietvloer een brandvertragende werking. Mocht je dus onverhoopt brand in huis of je bedrijf hebben, dan is er meer tijd om te schakelen.

Extra grip en antistatische coating

Gietvloeren kunnen worden gelegd inclusief antistatische coating of antislip. Dit maakt dit soort bij uitstek geschikt voor laboratoria, fabrieken en voedingsverwerkers. Daarnaast is een goede gietvloer volledig waterdicht. Hierdoor blijft er geen afval of vocht tussen de voegen zitten, waardoor de vloer schoon en hygiënisch blijft.

Geluiddempend en hoge belastbaarheid

Een laatste voordeel is dat gietvloeren een geluiddempende functie hebben. Je voelt de geluiddempende functie ook tijdens het bewandelen van de gietvloer. Buiten uw medebewoners zullen uw buren ook geen last meer ondervinden van hakken, vallende producten of rollende speelgoedauto’s over vloer. Een gietvloer is slijtvast en kan flink belast worden. Je zult nooit meer last hebben van butsen in de vloer als je scherpe, zware spullen op je vloer laat vallen. Een duurzame keuze waar je jaren plezier van zult hebben!

Gerelateerde berichten

De voordelen van elke soort vloer

Er zijn heel veel verschillende soorten vloeren verkrijgbaar. Populaire vloeren zijn nog steeds giet-, PVC-, laminaatvloeren of vloeren van...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden