Bruins made kruif

De voordelen van een waterontharder voor expats

Geplaatst op

Je hoort altijd dat hard water slecht is, maar heel zelden leggen mensen uit waarom, of gaan er dieper in op waarom zachter water goed voor je is. We delen in deze blog met je wat het verschil is tussen waterontharders, en de voordelen van een waterontharder die je zo snel mogelijk wilt hebben.

Mineralen maken het verschil tussen hard en zacht water

Water wordt gekarakteriseerd als hard wanneer het een hoog gehalte calcium en magnesium heeft. Hard water is niet schadelijk, maar het zijn de hoge concentraties van deze mineralen die de witte kalkaanslag op je toestellen en in je douche veroorzaken. De opbouw van mineralen kan er ook voor zorgen dat je warme water veel te heet wordt.

Zacht water heeft niet zulke hoge concentraties calcium en magnesium. In plaats daarvan voegt een standaard waterontharder natrium toe om het zacht te maken. Dit noemen we een ionische waterontharder. 

De voordelen van een waterontharder voor jou en je huis

Als je nog nooit serieus hebt nagedacht over wat er in je water zit en hoe het jou en je huis beïnvloedt, dan is dit het moment om te beginnen. Je zou kunnen missen welke voordelen  een waterontharder je biedt:

Zachter water zorgt voor zachter haar en een zachtere huid

Merkt je na het wassen van je haar dat het droog en dof is? Misschien heb je je huid wel eens gewassen en vond je het droog en geïrriteerd. Je hebt waarschijnlijk geprobeerd om van zeep en shampoo te veranderen om te zien of dat zou helpen. We vermoeden dat het niet zo goed heeft gewerkt als je had gehoopt. Dat komt omdat het echte probleem misschien het magnesium- en calciumgehalte in je water is.

Bepaalde haartypes reageren op een negatieve manier op hard water – simpel gezegd: je haar gaat pluizen, je hoofdhuid en je haar worden droog en je haar ziet er dof en vaal uit. Ook je huid zal de effecten voelen. Ze kan uitdrogen en jeukerig en geïrriteerd worden.

Door een waterontharder te installeren, filter je de hardere mineralen eruit en worden je haar en huid zachter en gezonder.Meer weten over waterontharders? Bij waterontharder4u helpen ze je graag verder.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden