Bruins made kruif

Deurbeslag voor buiten kiezen: 3 tips

Geplaatst op

Als je gaat verhuizen naar een nieuwbouwhuis zijn er ontzettend veel dingen die je moet regelen. Het kiezen van een nieuwe keuken, badkamer, vloeren en deuren: eigenlijk teveel om op te noemen. Toch wordt er vaak vergeten hoe belangrijk het kiezen van goed deurbeslag is. Buitendeuren wil je natuurlijk goed beveiligen en daarom is het van belang om kwalitatief goed deurbeslag voor buiten aan te schaffen. Maar waar moet je nu allemaal op letten? 

Bovendien is het kiezen van een nieuwe deurklink voor de buitendeur ook belangrijk als er bijvoorbeeld is ingebroken. 

Je hebt verschillende opties

Aangezien je natuurlijk niet wilt dat criminelen jouw huis binnen komen, is het belangrijk dat je je verdiept in de verschillende opties. Deurbeslag voor buiten komt namelijk in alle soorten en maten en niet ieder product is even betrouwbaar. Er zijn eenvoudige deurklinken verkrijgbaar, maar er zijn ook speciale veiligheidspakketten voor je buitendeur. Deze pakketten bevatten alle facetten die je nodig hebt om de voor- of achterdeur veilig af te kunnen sluiten. Kijk ook altijd goed of het deurbeslag voorzien is van een keurmerk. Zo weet je zeker dat je te maken hebt met een veilig en betrouwbaar product. 

Welk materiaal kies je? 

Allereerst maak je een keuze tussen het soort deurbeslag dat je wilt aanschaffen. Dit kan een knop, klink of kruk zijn. Vervolgens kies je het meest geschikte materiaal. Deurklinken voor buiten moeten niet alleen tegen verschillende weersinvloeden kunnen, ze moeten uiteraard ook inbraakbestendig zijn. Deurklinken voor buiten bevatten daarom veiligheidsbeslag. Nu denk je misschien: wat is veiligheidsbeslag? De klink, kruk of knop bevat een extra schild, zodat inbrekers het cilinder niet kunnen bereiken.

Het meest gangbare materiaal voor deurbeslag voor buiten is RVS (roestvrij staal). Dit materiaal is sterk en zal niet gaan roesten. 

Kleur van het deurbeslag voor buiten

Het is het allerbelangrijkst dat het deurbeslag voor buiten veilig is, maar het moet ook een beetje goed staan bij de kleur van de deur en de woning. Gelukkig zijn de deurklinken van Ostium Home verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren. Zwart en goud worden steeds populairder, maar toch kiezen de meeste mensen voor een zilveren klink. Zilver past namelijk bij elke buitendeur en biedt een rustige uitstraling. 

Gerelateerde berichten

Waar gebruik je welke soort gordijnen?

Dat er een ruime keuze is als het gaat om gordijnen, is duidelijk. Echter is niet voor iedereen duidelijk wanneer ze welk soort gordijn moeten...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden