Bruins made kruif

Een opklapbed repareren

Geplaatst op

Een opklapbed is een must-have voor iedereen die extra ruimte kan gebruiken in zijn of haar kamer. Wanneer een opklapbed veel gebruikt wordt kunnen de veren kapot gaan of slap worden, waardoor het inklappen erg lastig gaat. Gelukkig is het repareren niet lastig. Lees hier stap voor stap hoe je de veer vervangt van een opklapbed. De veren van een opklapbed zijn zeer strak, dus probeer ze niet te strekken met je handen. Gebruik een schroevendraaier om ze uit te rekken.

Nieuwe veren kopen

Je hebt de vervangende veren van de fabrikant van het bed nodig om de juiste maat te krijgen. Je kunt ze zowel telefonisch als online bestellen. Zorg ervoor dat je het modelnummer bij de hand hebt. Het is heel belangrijk dat je ze niet probeert te kopen bij een ijzerhandel, omdat ze niet goed passen of niet zo strak zijn als nodig is. Als je geen contact kunt opnemen met de fabrikant van je bed, moet je mogelijk contact opnemen met een andere fabrikant en hun vervangende veren kopen.

Demonteer het bed

De meeste opklapbedden zijn bevestigd aan een kast of muur, dus het demonteren ervan zal per bed verschillen. In principe moet je het bed naar beneden trekken en de matras van het frame verwijderen. Daarna moet je het frame of de houder verwijderen en vervolgens beginnen met het verwijderen van de oude veren. Het kan zijn dat je een vriend of vriendin nodig hebt om het bed vast te houden.

Bevestig de nieuwe veren

Verwijder de oude veren voorzichtig en langzaam met een gewone schroevendraaier. Het kan zijn dat er behoorlijk wat gewrikt moet worden, maar de veren moeten te verwijderen zijn. Als het nog steeds moeilijk is om ze te verwijderen, wrijf er dan een beetje olie op. Als ze eenmaal verwijderd zijn, kunt je ze vervangen door de nieuwe veren. Vergeet niet om de schroevendraaier te gebruiken om de nieuwe veren te op te rekken. Doe dat niet met je handen, want als ze terug op hun plaats komen, kunnen ze ernstige verwondingen veroorzaken. Houd de schroevendraaier losjes vast en houd je handen op de rand van de handgrepen. Hierdoor zijn ze veilig tegen het terugschieten van veren en worden verwondingen voorkomen.

Zet het bed weer in elkaar

Als je de houder of het frame hebt verwijderd, installeer deze dan waar het thuishoort. Zelfs als je hem niet hebt verwijderd, kun je de schroeven die hem op zijn plaats houden aandraaien. Zodra het frame vastzit, kunt je de matras er weer op leggen. Je kunt ook bouten of schroeven op de matras aanbrengen om de matras op zijn plaats te houden. Zodra alles weer bij elkaar en veilig is.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden