Bruins made kruif

Gordijnen schoonmaken, zo doe je dat

Geplaatst op

Je gordijnen schoonmaken is zeer gemakkelijk zodra je weet hoe je dat doet. Onderhoud je gordijnen goed en maak het stofzuigen van je gordijnen bijvoorbeeld onderdeel van je schoonmaakroutine. Gebruik de zachte borstel om stof en vuil te verwijderen. Lichte gordijnen kun je wassen in de wasmachine en gordijnen van brosse materialen moeten met de hand worden gewassen, zodat de stof niet krimpt. Gordijnen van zware stoffen kunnen het best met stoom gereinigd worden om een langdurig droogproces te voorkomen. Naast deze tips vind je in dit artikel nog meer informatie waarmee gordijnen schoonmaken gemakkelijker wordt.

De wasmachine

Afhankelijk van het materiaal van de gordijnen, kun je ze eenvoudig reinigen door ze in de wasmachine te gooien. Gebruik bijvoorbeeld een wasprogramma met een lage temperatuur en een langzame centrifuge om de stof niet te beschadigen. Houd er wel rekening mee dat sommige kwetsbare materialen speciale aandacht nodig hebben wanneer ze in een wasmachine gewassen worden. Bepaalde katoensoorten krimpen bijvoorbeeld bij een wasprogramma op hoge temperatuur. Controleer daarom altijd het etiket op de gordijnen voordat je ze wast.

Wassen met de hand

Als je de gordijnen met de hand gaat wassen, wordt het aangeraden om een zachte zeep te gebruiken om schade aan het materiaal te voorkomen. Volg de instructies op het door jou gekozen wasmiddel om de gordijnen niet te beschadigen. Het nadeel van handwassen is dat het een tijdrovend klusje is, maar het vermindert wel het risico op krimpen. Daarnaast is het een goede keuze voor kwetsbare materialen, zoals wol en zijde.

Stoomreiniging

Het gebruik van een goede kwaliteit stoomreiniger met een stofferingshulpstuk is een van de meest handige methoden van om je gordijnen schoon te maken. Voorzichtigheid is wel geboden bij het gebruik van een stoomreiniger, lees daarom altijd de instructies voordat je met schoonmaken begint. Denk er ook aan dat stoom erg heet is en dat je erdoor kan verbranden. Gordijnen schoonmaken met stoom is het meest effectief als ze van zware materialen zijn gemaakt of als ze niet van de rails af te nemen zijn.

Schoonmaken mislukt?

Schoongemaakte gordijnen bieden een helder en fris thuis, zowel binnen als buiten. Mocht het schoonmaken onverhoopt toch misgaan en de gordijnen beschadigd raken, dan kunnen wij je Budget Raamdecoratie aanraden. In deze webshop vind je niet alleen goedkope gordijnen, maar nog veel meer raamdecoratie zoals jaloezieën en lamellen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden