Bruins made kruif

Hoe werkt een dakinspectie?

Geplaatst op

Een dakinspectie is het moment waarbij een dakdekker ervoor zorgt dat je dak er weer goed bij ligt. Je weet dan ook zeker dat je niet ineens voor onverwachte verrassingen komt te staan zoals lekkages of dakpannen die loswaaien. Er wordt ook gekeken wat er verder moet gebeuren als er wel iets wordt gevonden. Lees verder en komt erachter hoe een dakinspectie werkt!

Waar wordt een dakinspectie voor gebruikt?

Een dakinspectie is eigenlijk gewoon een moment waarbij een dakdekker goed naar je dak gaat kijken en checkt of alles er nog wel goed bij ligt. De dakdekker zoekt naar kleine gebreken of zwakke plekken. Naderhand wordt er advies uitgebracht over reparaties die gelijk of later in de toekomst nodig zijn. Op deze manier weet je in welke staat je dak zich bevindt en kun je onverwachte reparaties en kosten voorkomen. Het is ook mogelijk dat de dakdekker gelijk een reparatie uitvoert, zolang deze erg klein is. Grotere reparaties worden wel besproken en dan kan er een nieuwe afspraak in worden gepland.

Waar wordt naar gekeken tijdens een dakinspectie?

●      Dakpannen en/of dakpannen.

Er wordt gekeken of alles nog schoon is, of er geen scheurtjes in de bedekking zitten en of er geen algen of mossen op het dak groeien. Ook wordt er gekeken of alles nog stevig op zijn plek ligt.

●      Lood en zinkwerk.

Daarnaast wordt ook altijd gekeken naar de status van het lood en zinkwerk op je dak. Dit zijn bijvoorbeeld dakgoten, maar het kan ook gaan om afdeklood rondom schoorstenen en uitbouwen. Er wordt ook gecheckt of de afsluitstrips op de randen van platte daken nog goed zijn.

●      De schoorsteen.

Als je een schoorsteen hebt, dan wordt hier uiteraard ook altijd even naar gekeken. Het is namelijk een van de meest kwetsbare gedeelten op je dak. De dakdekker kijkt naar het voegwerk, de kap, plateau, afdeklood en checken of de schoorsteen misschien ook moet worden geveegd.

Gerelateerde berichten

Hoe werkt een stoomketel?

Stoomketels spelen een cruciale rol in verschillende industrieën, van voedselverwerking tot chemische productie en energieopwekking. Maar hoe werkt...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden