Bruins made kruif

Hou je koophuis netjes

Geplaatst op

Een prachtige nieuwe woning wil je zo lang mogelijk netjes houden. Het is de droom van iedereen om een huis te kopen dat helemaal past bij het ideale plaatje dat ze in hun hoofd hebben. Herkenbaar? Dan is het wel leuk om een aantal dingen te weten zodat je preventief aan de slag kunt om problemen te voorkomen. Vandaag willen we graag een aantal tips met je doornemen die te maken hebben met het voorkomen van kalkaanslag in apparaten en in je woning. 

Een anti kalk strategie kan je veel problemen schelen. Daarover willen we je vandaag adviseren. Lees snel met ons verder en doe je voordeel met de verschillende tips. 

Wat is precies een antikalk strategie?

Het klinkt allemaal best wel spannend zo’n antikalk strategie maar wat is het nu precies? In feite gaat het er gewoon omdat je ervoor zorgt dat kalkaanslag zich niet of niet zo sterk ophoopt in leidingen en apparaten. Dit fenomeen zien we vaak in gebieden waar hard water aanwezig is. Je moet als je over hard water praat, denken aan water waar veel kalk in zit. Het water stroomt door leidingen en bijvoorbeeld door apparaten als wasmachines. In de wasmachine zitten verwarmingselementen die kalk aantrekken. Kalkaanslag zal zich daar gaan ophopen. Na geruime tijd heb je dan een probleem met kalkaanslag in je wasmachine, deze gaat meer energie vreten en gaat wellicht eerder stuk waardoor je al snel weer een nieuwe wasmachine moet kopen. Geen prettig vooruitzicht. Dus we raden je aan een waterontharder aan te schaffen die zorgt dat er geen of veel minder kalkaanslag zich vormt. 

Wat is een waterontharder? 

Waterontharder is een apparaat dat je op de hoofdleiding in de meterkast aansluit en deze behandelt het water op bepaalde manier. Er zijn waterontharders die werken met magnetische straling, dit zijn de waterontharders die wij aanraden, maar er zijn ook waterontharders die werken met een ionenwisselaar. Bij dit laatste is een zoutreservoir nodig. Helaas komt het vaak voor dat het zout in het zoete water terechtkomt en dit is slecht voor dieren en planten. Dan komt er een proces van verzilting opgang, iets dat een mondiaal probleem is en wat we zoveel mogelijk willen voorkomen. Dus raden we aan niet te gaan voor een ionische waterontharder, maar juist dus voor de magnetische variant. Kalk gaat zich, met een waterontharder op de hoofdleiding, dus niet hechten aan apparaten in je woning. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden