Bruins made kruif

Lijst met 4 essentiële verhuistips

Geplaatst op

Als je gaat verhuizen, moet je altijd extra voorzichtig zijn met je meubilair. In deze blog vind je een lijst met 4 heel handige tips voor het verhuizen van je meubels.

#1: Meten voor het zweten!

We hebben het allemaal al eens meegemaakt en tóch gebeurt het nog te vaak: de tafel past niet door de gang of de kledingkast kan niet door het trapgat. Daarom is onze allereerste tip dat je altijd de grotere meubels opmeet voordat je ze naar hun bestemming wil brengen. Het is immers erg veel en zwaar werk om deze meubels te verhuizen, maar als ze niet passen, is er van de vrolijke verhuissfeer ook niet veel meer over.

#2: Haal zoveel mogelijk uit elkaar

Sommige meubels kun je eenvoudig uit elkaar halen en in je nieuwe woning weer in elkaar zetten! Het klassieke voorbeeld hiervan zijn de IKEA-kasten. Deze haal je in een mum van tijd uit elkaar. Het voordeel hiervan is dat je op deze manier makkelijker de verhuiswagen kunt indelen – je maakt dus efficiënter gebruik van de beschikbare ruimte. Ook als je meubels hebt die geen complete bouwpakketten zijn, kun je ze toch ten dele uit elkaar halen! Denk bijvoorbeeld aan het verwijderen van de lades uit een dressoir.

#3: Gebruik de juiste manier van tillen

Meubels verhuizen is zwaar werk. Je vraagt aardig wat van je spieren en gewrichten wanneer je de extra grote bank die je zo graag wilde hebben, optilt. Het is erg belangrijk om op een verantwoorde manier te tillen zodat je niet last krijgt van je rug. Daarnaast is het ook voor je meubels van belang dat je op een goede manier tilt. Zorg ervoor dat je altijd goede grip op de meubels hebt en dat ze niet uit je handen glippen!

#4: Schakel professionals in

Vooral bij het verhuizen van de grotere spullen en meubels, kun je misschien beter een professionele verhuizer inhuren. Zij bieden vaak ook een garantie voor wat betreft schade of verlies. Afhankelijk van de regio waar je woont kun je een verhuizer inschakelen. Wij adviseren als verhuisbedrijf in Eindhoven het bedrijf Trust Verhuizingen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden