Bruins made kruif

Makkelijker wonen doe je zo!

Geplaatst op

Met een waterontharder gekoppeld aan hoofdwaterleiding heb je veel minder hinder van kalkaanslag. De senseo zit dan in de ochtend niet vol met kalkaanslag zodat je die eerst moet ontkalken bijvoorbeeld, dat is niet iets wat je graag doet wanneer je net wakker bent en je eerste kop koffie nog niet hebt gehad. We nemen nog meer voordelen met je door en vertellen je wat een geschikte keuze is, betrekking hebbende op het ecologisch wonen dat tegenwoordig zo populair en hard nodig is!

Welke waterontharder moet ik nemen?

Er zijn tal van ontkalkers die je helpen om de apparaten in je woning in een goede conditie te houden. We willen je aanraden om te gaan voor een ecologisch verantwoorde waterontharder, namelijk een die werkt met magnetische straling. Deze bewerkt het water zo dat kalk er gewoon in opgelost blijft zitten. Zo zul je geen (of veel minder) last hebben van de aanslag. Deze aanslag komt voor in gebieden waar veel hard water te vinden is. Hard water is water waarin veel kalk zit. Dit is niet schadelijk voor je gezondheid en ook smaakt het water niet slechter door de kalk, maar voor de apparaten in je keuken is het dus niet goed. 

Voordelen van een waterontharder?

In deze tijd is het belangrijk om een goede waterontharder te kiezen voor je woning. Je kunt veel ellende voorkomen. Bijvoorbeeld als het gaat over apparaten die kapot gaan door de kalkaanslag die in de leidingen gaat zitten. Het voorbeeld van de Senseo hebben we al genoemd, maar het kan ook gaan om andere zaken, zoals de verwarmingsinstallatie. Wanneer aanslag in de leidingen gaat zitten gaat een installatie of set van apparaten waar ook water doorheen stroomt kapot door de aanslag. Een alternatief op dit scenario is dat ze minder goed gaan presteren en ook meer stroom gaan vragen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden