Bruins made kruif

Veel vocht in je kelder? Met deze 3 tips ga je dit tegen!

Geplaatst op

Een vochtige kelder: veel mensen hebben hier helaas last van. Het kan alleen ontzettend vervelend zijn, zeker als je spullen in je kelder bewaart die niet goed tegen vocht kunnen. Hoe kun je er nu voor zorgen dat je kelder minder vochtig is? In dit artikel vind je drie handige tips die jouw kelder waterdicht maken.

1. Pak de oorzaak aan

Vrijwel altijd zijn er wel een of meerdere oorzaken aan te wijzen voor de grote hoeveelheid vocht in je kelder. Zo kan er bijvoorbeeld ergens een verstopping zijn of het grondwater kan in  je kelder lopen. De allerbelangrijkste eerste stap bij het aanpakken van de hoge vochtigheidsgraad in je kelder is het zoeken naar de oorzaak of oorzaken. Als je weet wat het hoge vochtgehalte veroorzaakt, kun je hier een oplossing voor bedenken. Een specialist als Vochtweringdirect.nl kan je ook helpen met het zoeken naar en aanpakken van de oorzaak.

Druppels, Water, Waterdruppel, Water Drops, Blauw

2. Zorg voor voldoende ventilatie

Een hoog vochtigheidsgehalte in een ruimte kun je vaak verlagen door de ruimte goed te ventileren. Het is daarom aan te raden om het kelderraam in ieder geval af en toe even open te zetten. Is er geen raam in je kelder aanwezig? Dan kun je ervoor kiezen om een ventilatiesysteem te installeren. Zo kan je toch je kelder ventileren, wat sowieso ook beter is voor de gezondheid en nare luchtjes tegengaat.

Warmte, Hot, Zomer, Sun, Fan, Lucht, Ventilatie, Koel

3. Plaats een luchtontvochtiger

Hebben de bovenstaande twee tips nog niet afdoende geholpen en is je kelder dus nog steeds vochtiger dan je wilt? Het zou dan nog kunnen helpen om een luchtontvochtiger te plaatsen. Dit apparaat filtert het vocht uit de lucht en vangt dit op, waardoor het vochtigheidsgehalte in de kelder zal dalen. Je kunt luchtontvochtigers in allerlei soorten en maten kopen. Zo zijn er bijvoorbeeld ook luchtontvochtigers met een reinigingsfunctie. Deze apparaten reinigen de lucht ook meteen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden