Bruins made kruif

Vintage vloerkleed kopen: 3 tips

Geplaatst op

Je wilt graag een vintage vloerkleed kopen dat mooi bij je antieke meubels staat. Alleen merk je dat er nog best wel veel keuze is en vind je het lastig om een keuze te maken. Waar moet je in ieder geval aan denken bij het kopen van een vintage vloerkleed? In dit artikel geven wij je drie tips.

Tip 1: Bepaal het formaat

Het is natuurlijk mogelijk om zomaar het eerste de beste mooie vintage vloerkleed mee te nemen dat je tegenkomt. Maar dan weet je niet of het ook wel mooi past in je kamer. Je kunt beter eerst goed nadenken over het formaat. Bepaal eerst of je de pootjes van je jouw meubels volledig op het vloerkleed hebt willen staan of alleen de pootjes. Of misschien wil je liever dat de meubels helemaal niet op het tapijt staan. Als je daarover hebt nagedacht, kun je het formaat opmeten.

Afbeelding (gratis & rechtenvrij):  https://pixabay.com/nl/photos/woonkamer-bank-interieur-kamer-2732939/

Tip 2: Bedenk welke structuur je wilt

Je weet waarschijnlijk wel dat vloerkleden verschillende structuren kunnen hebben. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een hoogpolig tapijt. Dit voelt lekker zacht aan, ook al is het wel wat moeilijker schoon te houden. Net als een grof geweven vloerkleed geeft het je kamer een wat nonchalante look, wat heel mooi kan zijn bij een strak ingerichte kamer. Wil je toch liever een vloerkleed dat wat strakker en netter is? KIes dan voor een laagpolig vloerkleed.

Tip 3: Kies jouw kleur of print

Het is ook belangrijk om goed na te denken over de kleur of print die je wilt. Een vintage vloerkleed met print oogt vaak wat drukker, maar misschien wil je dat ook juist. Een perzisch tapijt of een Kelim vloerkleed kan soms heel mooi staan in een kamer. Denk goed na over de kleur(en), want je wilt natuurlijk wel dat het tapijt mooi bij de rest van de kamer past.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden