Bruins made kruif

Waar gebruik je welke soort gordijnen?

Geplaatst op

Dat er een ruime keuze is als het gaat om gordijnen, is duidelijk. Echter is niet voor iedereen duidelijk wanneer ze welk soort gordijn moeten gebruiken. Dit is natuurlijk ook een kwestie van smaak, maar sommige gordijnen zijn daadwerkelijk bedoeld voor een bepaald soort ruimte. Om je hier iets meer inzicht in te geven, zal dit artikel enkele soorten gordijnen bespreken en uitleggen bij wat voor soort kamer het past.

Verduisterende gordijnen

Om te beginnen zullen we verduisterende gordijnen bespreken. Dit soort gordijnen maken al veel duidelijk door de naam: de gordijnen laten geen licht door. Dit betekent dat de kamer volledig verduisterd is en er vanaf buiten niet naar binnen kan worden gekeken. Er kan namelijk een bepaalde coating op deze gordijnen zitten die ervoor zorgt dat er geen licht of zicht naar binnen komt. Dit soort gordijnen zijn dan ook ideaal voor in de slaapkamer. Op deze manier kan je namelijk ’s nachts en gedurende de dag in het donker slapen. Ook kunnen verduisterende gordijnen geplaatst worden in de badkamer om zicht te weren. Dit creëert dan namelijk meer privacy.

Dunne gordijnen

Dunnere gordijnen laten automatisch meer licht door. Ze beschermen wel tegen een deel van het zonlicht, maar verduisteren niet zo volledig als verduisterende gordijnen. Daarom zijn deze gordijnen geschikt als je graag meer privacy wilt, zonder de lichtinval volledig te beperken. De ruimtes waar dit soort gordijnen vaak wordt gebruikt is de woonkamer, eetkamer of keuken. Op deze manier heb je namelijk meer privacy, zonder dat je er veel licht voor opgeeft.

Dakraam rolgordijnen

Als laatste zijn dakraam rolgordijnen een goede optie in kamers die muren hebben die niet haaks op elkaar staan. Deze wanden kunnen natuurlijk aflopen doordat ze zich bij het dak bevinden. Dit komt voornamelijk voor op zolders. Hierbij wordt al snel gebruik gemaakt van dakramen, waarbij een dakraam rolgordijn een goede oplossing is om de lichtinval in de kamer te beperken. Deze zijn er namelijk voor gemaakt om zich in een schuine hoek te bevinden. Vaak wordt hierbij de boven en onderkant aan het raam bevestigd, zodat het niet gaat hangen en stevig vast zit aan het raam.

Gerelateerde berichten

Interieurtips waar jij wat mee kan

Je interieur is een belangrijke zaak. Het zet de sfeer, toon en uiterlijk van je huis neer. Het is daarom eigenlijk ontzettend belangrijk dat je je...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden