Bruins made kruif

Waarom een akoestisch plafond in de klaslokalen?

Geplaatst op

Een akoestisch plafond kent veel toepassingen zo ook in het onderwijs. Onderwijsinstellingen zijn namelijk gebaat bij het toepassen van goede akoestiek. Dat komt om dat akoestische plafonds de concentratie verhoogt van medewerkers en leerlingen. Dit is gebleken uit onderzoek.

Een akoestisch plafond zorgt voor rust

Een akoestisch interieur zorgt voor rust in het hoofd. Dat komt omdat akoestiek heel eentonig is en je dus niet zo kan afleiden als je je concentratie nodig hebt. Toepassing van een akoestisch plafond in Scholen zo voor de hand liggend. Je ziet daarom ook vaak akoestische plafonds in bibliotheken en op kantoren.

Makkelijk te installeren

Een voordeel van akoestische plafonds is dat deze plafonds makkelijk zijn om te installeren. Zeker als jij een bedrijf of een school hebt waar veel plafonds moeten worden geïnstalleerd is het handig als het allemaal een beetje basic blijft.

Het verbergen van bedrading

Omdat je op school nog wel eens lokalen hebt waar bijvoorbeeld een beamer staat aangesloten en je dus elektriciteit nodig hebt is het handig dat een akoestisch plafond ervoor kan zorgen dat jij je bedrading kunt opbergen boven het plafond. Dit zorgt voor een nette omgeving waarin dus ook effectief gewerkt kan worden. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat wanneer het een beetje een rotzooi te is in de kamer waarin je probeert te werken of te concentreren dat dat gewoon moeilijker gaat. Om rustig te kunnen werken heb je ook een rustige omgeving nodig, daar kan een akoestisch plafond voor zorgen.

Minder galm

Een akoestisch plafond ervoor zorgen dat er minder echo in dat lokaal is. Als je geen echo in een lokaal hebt dan is het makkelijker om je leraar duidelijk te verstaan. Daarnaast heb je ook nog wel eens discussie in de klas en wil je niet dat de geluidskwaliteit minder wordt en dat mensen minder goed dingen gaan horen. En soms zijn klaslokalen nog wel eens heel groot dan wil je al helemaal niet te maken hebben met gallen. Een akoestisch plafond scholen is dus echt een aanrader!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden