Bruins made kruif

Waarom zou ik een waterontkalker kopen?

Geplaatst op

Wanneer je een nieuwe woning of kantoorpand hebt, is het erg fijn dat dit nieuw blijft. In een kantoorpand worden allerlei apparaten gebruikt waar water doorheen stroomt, denk aan het koffiezetapparaat of een vaatwasser die alle kopjes van de personeelsleden weer lekker fris maakt. Je wilt natuurlijk dat deze apparaten goed blijven draaien en niet veel sneller stuk gaan en veel te veel energie vreten. In deze tekst gaan we je vertellen hoe jij kunt zorgen dat het allemaal lekker blijft draaien bij jou op de zaak.

Waterontkalker kopen

We zien de waterontkalker in de etalage staan en denken bij ons zelf wat hij precies nu werkelijk voor apparaat zou kunnen zijn veel mensen zijn nog niet helemaal op de hoogte van hoe een waterontkalker of waterontharder, zo wordt die ook weleens genoemd, zou kunnen zorgen voor een betere functionaliteit van apparaten waar water doorheen stroomt. Binnen een woning zien we dat er naast de vaatwasser en het koffiezetapparaat ook de wasmachine die een behoorlijke hoeveelheid water te verduren krijgt elk jaar. Wanneer er in dit water veel kalk zit, dan is het zo dat er kalkaanslag kan ontstaan die zich gaat hechten aan de leidingen en verwarmingselementen van de wasmachines (of andere apparaten). Wanneer dit gebeurt dan gaan de apparaten minder goed werken en meer stroom vragen, ook gaan ze eerder stuk en dan moet je weer nieuwe aanschaffen. 

Wat doet een waterontharder precies?

Waterontharders zorgen ervoor dat de kalk die in het water zit, opgelost blijft zitten in het water of gewoon uit het water gehaald wordt. Er zijn grofweg 2 processen die we vaak terugzien in waterontharders bij de mensen thuis: de ene werkt met een ionenwisselaar en een zoutreservoir, waarvan het zout vaak in het milieu terecht komt en dat is niet gunstig, de andere werk met magnetische straling en werkt niet met zout, dat dus ook niet in het milieu terecht kan komen. Daarom is de magnetische waterontharder de ecologische aanrader van vandaag, we raden je dus aan deze waterontharder te kiezen.

Als de kalk uit het water is of in het water opgelost blijft zitten, dan hecht het zich niet aan de leidingen en de verwarmingselementen in de apparaten die dus ook niet sneller stuk gaan. Sluit de waterontharder gemakkelijk aan op de hoofdkraan en je hebt er verder niets meer van doen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden