Bruins made kruif

Zo houd je je meubels mooi met katten in huis

Geplaatst op

Je kunt niet ontkennen dat katten schattig zijn en dat ze een perfect huisdier zijn. Katten zijn echter nieuwsgierig en worden thuis vaak te actief. Beschadigend meubilair is een van hun slechte eigenschappen, dus je moet er iets aan doen. Meestal kopen mensen een Adori krabpaal om hun katten bezig te houden. Dit verkleint de kans op kapotte kussens, bekraste meubels, omgevallen vazen, etc. Het goede nieuws is dat je met katten in huis ook andere methodes kunt gebruiken om je meubels mooi te houden. Deze omvatten het kiezen van de juiste stoftextuur, het krijgen van een krabpaal, het actief houden en het verstrekken van een kattenbak voor elke kat.

Het verstrekken van één kattenbak per kat

Niet alleen beschadigen je katten vaak meubels, maar ze maken ook vaak vlekken op je meubels. Dit gebeurt misschien omdat je katten hun kattenbak niet kunnen herkennen. Dat betekent dat je maar één kattenbak voor de hele kat gebruikt. Dit zorgt ervoor dat sommige katten ergens anders moeten strooien, ook op je kussen of ander meubilair. Om dit probleem te voorkomen, dien je per kat voor een kattenbak te zorgen. Het doel is om ze vertrouwd te maken met hun persoonlijke kattenbak. Op deze manier zullen ongelukken zoals bevlekte meubels niet gebeuren.

De juiste stof textuur kiezen

De volgende tip is om de juiste stof structuur te kiezen. Je moet erachter komen waarom je katten vaak aan willekeurige voorwerpen krabben. Ze doen dit om de dode buitenste laag van hun klauwen te verwijderen. Daarnaast doen ze het ook om hun territorium af te bakenen. Ze krassen echter niet op alle soorten texturen. Ze kiezen alleen die waarmee ze hun klauwen erin kunnen laten zinken. Als ze eenmaal zulke stoffen texturen hebben, komen ze terug en krabben voor wat meer. Om dit te voorkomen kun je alleen meubels kopen die van leer of kunststof zijn gemaakt. Aan de andere kant moet je geen meubels kopen die zijn gemaakt van zijde of andere zachte stoffen structuren.

Een stabiele krabpaal krijgen

Een van de beste producten die wordt gebruikt om te voorkomen dat je katten aan je meubels krabben, is een krabpaal. In plaats van je katten uit te schelden en ze het huis uit te houden, kun je eenvoudig aan hun behoeften voldoen. Krabben is tenslotte hun natuurlijke eigenschap. Het is verstandiger om een ​​krabpaal te kopen en deze ergens in huis te plaatsen. Katten kunnen hun klauwen daar wild buigen. Zorg ervoor dat dit product stevig en stabiel is!

Laat je katten zich niet vervelen!

Een van de redenen waarom je katten aan je meubels krabben, is omdat ze zich thuis vervelen. Je moet dus speelgoed geven of iets waar ze mee kunnen spelen. Misschien zullen ze geen slechte dingen doen als je bij hen in de buurt bent. Dat betekent dat je er thuis mee kunt spelen. Ze kunnen zich echter vervelen als je niet thuis bent. In dit geval moet je ze bezig houden door verschillende soorten speelgoed te verstrekken. Nou, het is ook aan te raden om af en toe met ze naar buiten te gaan. Een nabijgelegen park is een goede plek om je huisdier uit te laten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden