Bruins made kruif

3 houten vloeren trends in 2018

Geplaatst op

Houtenvloeren zijn een tijdloze optie. Ze worden overal gebruikt van restaurants tot kantoren en woonkamers. Zelfs met de trend van houtlook pvc-vloeren zal de houten parketvloer nooit uit de mode raken. In deze blog lees je meer over de trends die we in deze branche in 2018 gaan zien.

Met satijn afgewerkte houten vloeren

Huiseigenaren geven steeds meer de voorkeur aan een minder gepolijste vloer met satijn afwerkingen. Vooral onder de parketvloeren is het de meest populaire afwerking van het moment.  Dit komt doordat een vloer met satijnlak duurzaam, waterbestendig en minimalistisch in het onderhoud is. Eventueel kan de vloer na een paar jaar gepolijst worden om kleine krasjes te verwijderen. De satijn-gelakte afwerking is zo sterk dat deze ook te gebruiken is voor vloeren in kantoren en keukens. Satijn maakt een mooie balans tussen traditionele en trendy afwerking en biedt veel voordelen in elke stijl.

Bredere en langere planken

Veel huiseigenaren van vandaag neigen naar bredere en langere hardhouten planken. Brede planken hebben het voordeel meer op te gaan in het geheel met minder voeglijnen. Verder geeft het een warme uitstraling, kun je er comfortabel op lopen, is de levensduur erg lang en zorgt het voor een akoestische isolatie. Omdat de textuur in 2018 trending gaat worden zal de populariteit van hardhouten vloeren met kenmerkende functies toenemen.

Diagonale en schuine houten vloeren

Een opvallende trend is dat steeds meer huiseigenaren de houten vloer schuin installeren in plaats van rechtdoor. Door deze techniek toe te passen krijgt je woonkamer een eigentijdse en luxe uitstraling. De materialen en installatiekosten zullen wat hoger liggen doordat er meer planken nodig zijn en ook meer tijd om de vloer te (laten) leggen. Maar dat heeft mensen er nooit van weerhouden prachtige vloeren te kopen. Verwachting is deze trend de komende jaren vaker tegen te komen.

Gerelateerde berichten

Voordelen van gietvloeren

De gietvloer wordt steeds vaker gebruikt. Vooral bedrijven in de industriële en wetenschappelijke sector laten gietvloeren leggen, maar ook...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden