Bruins made kruif

3 Redenen waarom mensen kiezen voor traagschuim matrassen

Geplaatst op

Als je nieuwsgierig bent naar traagschuim matrassen, maak dan kennis met de voordelen die dit soort matrassen bieden om te zien of één van deze matrassen geschikt is.

Ontlasting van de drukpunten

Het nieuwe innovatieve traagschuim werd voor het eerst vertaald naar medische toepassingen. Geheugenschuim werd geïntroduceerd in de medische sector in intensive careafdelingen van ziekenhuizen en om kussens van rolstoelzitjes te dempen en te beschermen. De druk verlagende voordelen van traagschuim werden gebruikt om drukzweren te helpen voorkomen en de pijn in gevoelige gebieden te minimaliseren. Dit is nog steeds een van de belangrijkste voordelen van traagschuim matrassen. Wanneer je op traagschuim gaat liggen, past het zich aan jouw vorm aan, in plaats van je te dwingen om zelf een houding aan te nemen. In tegenstelling tot veren en andere materialen “drukt het traagschuim niet terug” of legt het geen extra druk op de slaper.

Goede rugondersteuning

Een traagschuim matras ondersteunt elk lichaamsdeel gelijkmatig en individueel door je gewicht over het bed te verdelen. Het matras vormt zich naar de rondingen van je lichaam, ondersteunt de onderrug en zorgt ervoor dat je wervelkolom in een neutrale positie blijft staan. Op andere materialen, zoals veren, wordt het gewicht meestal geconcentreerd op gebieden die in contact komen met de matras. Schouders, heupen en hielen zijn meestal het zwaarst getroffen. Voor zowel de rug- als zijdelingse dwarsliggers betekent dit vaak dat de lendenwervels niet voldoende worden ondersteund. Pijn in de onderrug en spierspanning kunnen optreden zonder kritische ondersteuning. Deze verplaatsing kan het bovenlichaam ook in een onnatuurlijke positie ten opzichte van je nek of benen plaatsen, waardoor er meer spanning en pijn ontstaat.

Pijn verlichten en voorkomen

De unieke combinatie van drukpuntverlichting en ondersteuning in traagschuimmatrassen zet de toon voor het verlichten van de huidige pijn en het voorkomen van pijn. De meerderheid van de eigenaars van traagschuimmatrassen meldt in recensies een vermindering van de pijn, vooral in de rug, heupen en schouders. Het materiaal is ook een favoriet van mensen met een pijnlijke aandoening zoals artritis en fibromyalgie. Door de juiste uitlijning te ondersteunen, de contouren van het lichaam te bepalen en geen extra druk uit te oefenen op gevoelige gebieden, kan het lichaam van de slapers optimaal comfort ervaren. Verminderde pijn wordt ook geassocieerd met een betere slaap, wat nog een ander voordeel biedt.

Gerelateerde berichten

Zo houd je je meubels mooi met katten in huis

Je kunt niet ontkennen dat katten schattig zijn en dat ze een perfect huisdier zijn. Katten zijn echter nieuwsgierig en worden thuis vaak te actief....

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden