Bruins made kruif

Accuraat afstanden meten met een lasermeter

Geplaatst op

Lasermeters worden ook door particuliere klussers steeds vaker gebruikt als alternatief voor de rolmaat of meetlat. Dit, omdat een lasermeter veel nauwkeuriger afstanden kan berekenen en daarnaast ook nog een aantal andere zeer handige extra functies heeft. Een lasermeter is te gebruiken voor het afstand meten met een laser, maar kan ook gebruikt worden voor het meten van onder andere oppervlakten en hoogten.

Zo werkt een lasermeter

Bij het laser meten worden laserpulsen gestuurd die weerkaatsen op een specifiek gekozen object. De laserpulsen weerkaatsen vervolgens en deze weerkaatsingen worden opgevangen door het apparaat. Door de tijd te meten die een laserimpuls erover doet om door het object wordt weerkaatst, wordt het aantal milliseconden geregistreerd. Het totaal aantal milliseconden wordt vervolgens in centimeters omgezet.

Oppervlakte berekenen met een lasermeter

Bent u van plan om de muren in uw huis van een nieuwe verflaag te voorzien, dan wilt u natuurlijk liefst zo precies als mogelijk weten hoeveel liters verf u moet kopen. Een afstandsmeter kan u helpen bij het bepalen van de oppervlakte van een enkele muur en meerdere muren! Door gebruik te maken van de handige opslagfunctie van het apparaat kunt u resultaten opslaan en bij elkaar op laten tellen. Nadat u voor elke muur afzonderlijk de oppervlakte hebt gemeten, telt het toestel alle uitkomsten bij elkaar op. U weet dan precies voor hoeveel vierkante meter er verf moet worden gekocht.

Waarop letten bij aanschaf van een lasermeter

Lasermeters kunnen in verschillende situaties zowel binnenshuis als buiten worden gebruikt. Voor metingen buitenshuis dient u er rekening mee te houden dat zonlicht, mist en neerslag de meting met een lasermeter kan verstoren. Dit kunt u voorkomen door een lasermeter met digitale puntvinder of een optische zoeker aan te schaffen. Daarmee kunt u handmatig het punt markeren waartussen de afstand moet worden gemeten. Doorgaans zijn deze lasermeters wat duurder, maar daar staat tegenover dat de metingen nog nauwkeuriger zijn.

Gerelateerde berichten

Zo houd je je meubels mooi met katten in huis

Je kunt niet ontkennen dat katten schattig zijn en dat ze een perfect huisdier zijn. Katten zijn echter nieuwsgierig en worden thuis vaak te actief....

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden