Bruins made kruif

Blokhut: ideaal voor in de tuin

Geplaatst op

Een blokhut in je tuin heeft veel voordelen. Zo is het een ideale opslagplek, zodat de tuin opgeruimd blijft. Ook zou je het kunnen gebruiken als thuiskantoor of als sauna. Een blokhut in de tuin voegt niet alleen waarde toe door de extra ruimte, maar ook aan de woningwaarde. Wanneer je een blokhut overweegt is de eerste stap om te bepalen welke blokhut je wilt en of je extra opties wilt, zoals een overkapping of veranda. Lees hieronder meer over welke blokhut het meeste geschikt is.

Verschil tuinhuis en blokhut

Een tuinhuis en blokhut lijken veel op elkaar, maar er zijn wel degelijk verschillen. De blokhut heeft vaak een robuuste en traditionele uitstraling. Hij is opgebouwd uit opgestapelde houten balken, waardoor de hoeken in elkaar grijpen. Vaak zie je de planken op de hoek dan ook aan de buitenkant uitsteken.

Een tuinhuis is opgebouwd door middel van een houtskelet- of stapelbouw, waarbij de planken op de hoek vaak juist niet uitsteken. Tuinhuizen worden ook van andere materialen dan hout gebouwd, zoals kunststof of metaal.

Verschillende soorten blokhutten

Er zijn vele soorten en maten blokhutten. Zo kun je gaan voor een traditionele of juist een moderne uitstraling door de houtkeuze. Hoe gek je het wilt maken, dat kan je zelf bepalen. Naast de dakbedekking kun je ook nog bepaalde funderingsbalken en een houten vloer uitkiezen. Ook kan je een mooie dakgootset toevoegen. Voor extra bescherming van het hout kun je er voor kiezen deze te laten impregneren of dit zelf te doen.

Blokhut met overkapping

Een blokhut met overkapping is ideaal om het gehele jaar van uw tuin te genieten. In de zomer biedt de overkapping schaduw tegen de warme zon en in de winter beschermt de overkapping tegen regen. Wanneer het kouder wordt kun je overwegen om een heater te plaatsen onder de overkapping. Zo kan je onder het genot van een drankje altijd genieten in de tuin.

Blokhut met veranda

Nog mooier is een blokhut met veranda. Dit zijn blokhutten met overkapping, maar dan hebben ze een complete veranda waar je altijd sfeervol kunt genieten. Het is een perfecte combinatie van berging en een fijne zitplek in één. Stel je eens voor hoe mooi het is om vanaf je eigen veranda te genieten van de ondergaande zon.

Gerelateerde berichten

Leuke ideeën voortuin zonder gras

Tegenwoordig zie je steeds meer tuinen zonder gras. Dit is zo omdat het aan de ene kant heel praktisch is. Gras is namelijk best wel vervelend om te...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden