Bruins made kruif

Leuke ideeën voortuin zonder gras

Geplaatst op

Tegenwoordig zie je steeds meer tuinen zonder gras. Dit is zo omdat het aan de ene kant heel praktisch is. Gras is namelijk best wel vervelend om te onderhouden en aan de andere kant worden tuinen steeds kleiner waardoor er minder ruimte is voor gras. Wij kunnen je verzekeren dat er hele leuke ontwerpen zijn voor een tuin als je erop rekent dat er geen gras bij komt kijken. In deze blog bespreken we er een paar.

Het gebruik van water en houdt

Wat je kunt doen in een kleinere tuin of als je gewoon geen gras in je tuin wilt hebben is gebruik maken van de combinatie van water en houdt. Denk bijvoorbeeld aan een vijver ergens in de tuin waar omheen houten oppervlakken zitten. De combinatie van hout en water is over het algemeen heel mooi. Een kleinere tuin oogt ook ruim en luchtig wanneer je deze combinatie toepast.

Planten en grind

Wat je ook kunt doen voor een achtertuin is om hem vol te gooien met grind en dan om de zoveel meter een plant of een boom hebben gepland. Het enige wat je dan hoeft te onderhouden zijn deze planten en bomen. Dat gaat al een stuk makkelijker dan het onderhouden van gras. Daarnaast geeft deze combinatie ook nog eens een hele moderne look en heel veel zitruimte.

Tuintegels en structuur

Je kunt ook een hele structurele tuin opmaken dat is ook helemaal van nu. Wat je dan doet is gestructureerde tuintegels aanleggen, om te weten hoe je dit precies moet aanleggen raden we je aan om dit te laten ontwerpen door een kenner. Naast dat je dan tuintegels in je tuin hebt staan heb je ook struiken en bloemen. Het voordeel van zo’n tuin is dat je er weinig omkijk naar hebt.

Gerelateerde berichten

Een mooie zomertuin inrichten

De zomer komt vanzelf weer terug, ook al is het herfst of winter. Dan wil je dit seizoen natuurlijk zo mooi mogelijk begroeten met een tuin. Lees in...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden