Bruins made kruif

Café tafels kopen? Hier moet je op letten

Geplaatst op

Je kent het vast wel, van dat prachtige, oude cafémeubilair. Denk aan die massieve café tafels, de typische houten caféstoelen met een ronde zitting en een ronde rug en die prachtige barkrukken met gedraaide poten. In elk soort café staat weer ander meubilair. Het meubilair van een café bepaalt voor een groot gedeelte de uitstraling. Als het meubilair niet aansluit bij de rest van de stijl van het café kan dit veel klandizie kosten. Wij hebben op een rijtje gezet waar je op moet letten als je nieuw cafémeubilair aanschaft. De tips zijn voor zowel bedrijven als particulieren van toepassing.

Stijl

Als eerste is het belangrijk dat de stijl van het meubilair past bij de rest van de stijl:

  • Voor horecabedrijven geldt: zorg dat het meubilair de stijl van jouw horecagelegenheid niet naar beneden haalt. Dat betekent dat tafels met een 50’s Diner stijl niet in een bruin café horen, en dat stoelen uit een bruin café absoluut niet matchen met de hippe, chique sfeer van een cocktailbar. Door het meubilair te matchen met de rest van het interieur en de stijl van het pand, creëer je één geheel. Door één geheel te creëren schep je rust en wordt jouw horecagelegenheid een plaats waar mensen graag zijn.

  • Voor particulieren geldt: Wil jij cafémeubilair in jouw woning verwerken? Zorg er dan voor dat het niet te veel van het goede wordt. Door alle mogelijke onderdelen die je in een café terugvindt te verwerken creëer je meestal een ontzettend druk en chaotisch interieur. Kies ervoor om een paar café-elementen terug te laten komen, zoals bijvoorbeeld een robuuste cafétafel of een paar barkrukken. Kleed vervolgens de rest van je interieur af met landelijke elementen (voor een zachte, toegankelijke uitstraling) of industriële elementen (voor een stoere uitstraling).

Café tafels kopen

Naast het feit dat het belangrijk is om te letten op de stijl, is het ook belangrijk om te letten op de kwaliteit van het meubilair. Deze tip geldt zowel voor particulieren als bedrijven. Wil je zeker weten dat jouw nieuwe meubilair van hoge kwaliteit is? Dan is het aan te raden om uitsluitend professionele horecabedrijven te bezoeken. Café tafels kopen bij een professioneel bedrijf garandeert jou dat alle producten van hoge kwaliteit zijn, tegen een stootje kunnen en jaren meegaan. Zo kun jij jarenlang genieten van prachtig cafémeubilair.

Gerelateerde berichten

Zo houd je je meubels mooi met katten in huis

Je kunt niet ontkennen dat katten schattig zijn en dat ze een perfect huisdier zijn. Katten zijn echter nieuwsgierig en worden thuis vaak te actief....

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden