Bruins made kruif

Creatief met hout

Geplaatst op

Pallets zijn hip! Terwijl dit houten laadbord voornamelijk in fabriekshallen gebruikt werd om voorwerpen op te stapelen, zie je dit nu steeds vaker terug in woonhuizen. Pallets kunnen namelijk goed dienen als materiaal voor je interieur. Een meubel van pallets past bijvoorbeeld perfect bij een industriële inrichting. Bij Hoekmanhoutindustrie bestel je online nieuwe of gebruikte pallets om direct mee aan de slag te gaan. In deze blog lees je hoe je deze pallets omtovert tot stijlvolle meubels.

Een salontafel

Een salontafel van pallets is eenvoudig in elkaar gezet. Met 1 pallet, 4 pootjes of wieltjes en een paar spijkers heb je namelijk al genoeg materiaal om de tafel in elkaar te zetten. Even schuren en lakken en de tafel is gereed voor gebruik! De onderrand van de pallet kan eventueel nog bedekt worden met houten planken. Zo creëer je extra ruimte om je spullen op te leggen. Het voordeel van een pallet als salontafel is dat je tijdens je filmavond je voeten lekker op de tafel kunt leggen. Je hoeft namelijk niet bang te zijn dat je de pallet beschadigd, in tegenstelling tot een glazen of eikenhouten salontafel.

Bureau

Het pallet bureau bestaat uit een pallet die steunt op de twee helften van een andere door de midden gezaagde pallet. Deze helften staan op hun zijkant.. Het is zowel comfortabel als mooi om een glasplaat op het bureaublad te leggen. Wanneer je op het bureau steunt voorkom je dat je splinters in je armen krijgt.

Een bed

Om een bed van pallets te maken heb je naast een pallet alleen schroeven en spijkers nodig. Pallets zijn volgens de Europese standaard 80 cm breed en 120 cm lang. Om een tweepersoonsbed te maken heb je dus twee pallets nodig. Heb je graag een hoog bed? Dan kun je ervoor kiezen meerdere pallets op elkaar te stapelen. Een voordeel aan pallets is dat ze gemakkelijk te verven zijn. Ze passen in een handomdraai bij je interieur. Het is verstandig de pallet te schuren zodat je matras niet beschadigd door de houtsplinters. Slaap lekker!

 

Gerelateerde berichten

Plastic pallets of houten pallets kiezen?

[et_pb_section admin_label=”section”] [et_pb_row admin_label=”row”] [et_pb_column type=”4_4″] [et_pb_text...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden