Bruins made kruif

Plastic pallets of houten pallets kiezen?

Geplaatst op

[et_pb_section admin_label=”section”]
[et_pb_row admin_label=”row”]
[et_pb_column type=”4_4″]
[et_pb_text admin_label=”Text”]
Op de markt heb je veel keuze wat betreft pallets: metalen pallets, papieren pallets en populaire plastic en houten pallets. Elke soort pallet heeft zo zijn eigen voor-en nadelen, welke wij in dit blog bespreken.

Je kan uit veel soorten pallets kiezen: kartonnen pallets, pallets van metaal en de meer bekende houten en plastic pallets. Alle soorten pallets hebben zo hun eigen voor- en nadelen. We bespreken in dit blog de voor- en nadelen van de houten en kunststof pallet.

Men denkt vaak dat plastic pallets beter voor het milieu zijn dan de houten versie, aangezien ze gerecycled kunnen worden. Waar vaak niet altijd aan gedacht wordt is dat plastic pallets, wanneer ze niet meer gebruikt kunnen worden, niet meer milieuvriendelijk afbreekbaar zijn en dat er bij het produceren van de pallets meer dan 5x zoveel energie wordt gebruikt dan bij het produceren van een houten pallet. De CO2 uitstoot per pallet ligt dus een stuk hoger bij een plastic pallet dan bij een houten pallet.

Plastic pallets

De plastic pallet wordt veel toegepast in de logistieke sector. Deze pallet wint steeds meer populariteit vanwege de volgende voordelen:

  • Ze zijn eenvoudig schoon te maken
  • Ze zijn lichter dan de houten versie, waardoor verzendingen een stuk goedkoper zijn
  • Ze zijn vaker te gebruiken dan houten pallets
  • Ze zijn goedkoop om te produceren

Plastic pallets hebben echter ook nadelen. Zo blijkt uit recente onderzoeken dan bacteriën beter in leven kunnen blijven in plastic pallets dan in houten pallets. Dit kan ernstige gevolgen hebben voor de producten die vervoerd worden op plastic pallets. Verder zijn ze zoals hierboven aangegeven minder goed voor het milieu dan men denkt.

Houten pallets

De houten pallet is al sinds jaar en dag de meest gebruikte- en geproduceerde pallet in de palletindustrie, en niet zonder reden: ze zijn sterk, veilig in gebruik en goedkoop om te produceren. Nadeel van de houten pallet is dat deze schimmels en bacteriën bij zich kan dragen en kunnen versplinteren.

Voor zowel houten- als plastic pallets kan je terecht bij pallethandel Pallet Plaza.
[/et_pb_text]
[/et_pb_column]
[/et_pb_row]
[/et_pb_section]

Gerelateerde berichten

Creatief met hout

Pallets zijn hip! Terwijl dit houten laadbord voornamelijk in fabriekshallen gebruikt werd om voorwerpen op te stapelen, zie je dit nu steeds vaker...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden