Bruins made kruif

De voor- en nadelen van elektronische sloten

Geplaatst op

Elektronische sloten, die je thuis kunt installeren, gebruiken meestal een toetsenbord of drukknoppen om een combinatie van cijfers in te kunnen voeren om zo deuren te ontgrendelen.

Het basisidee achter het elektrische slot is heel eenvoudig. In plaats van een sleutel te gebruiken of je zorgen te maken dat je deze verliest, hoef je alleen maar op de knoppen te drukken of een toetsenbord te gebruiken om een code in te voeren. Er zijn ook een aantal sloten verkrijgbaar waarbij je de sleutel nog steeds kunt gebruiken om de deur op slot te draaien als je weggaat of te openen als je thuiskomt. Als je een slot hebt met een mechanische sleutelcilinder die je met een sleutel gebruikt om de deuren te vergrendelen, biedt het elektronische slot je niet meer beveiliging dan een normaal slot met een sleutel. Het hebben van een mechanische sleutelcilinder maakt lockpicking wel makkelijker zodat een inbreker je huis sneller kan binnenkomen.

De hightech sloten, die je tegenwoordig tegenkomt, werken draadloos, zelfs als ze een toetsenbord hebben dat zichtbaar is. De sloten maken gebruik van een communicatietechnologie zoals wifi, Bluetooth en Z-Wave. Als je een toetsenbord of drukknoppen gebruikt om de code in te voeren, zorg er dan voor dat niemand ziet wat je ingeeft omdat zij de informatie kunnen gebruiken om toegang tot je huis te krijgen.

Voordelen van elektronische sloten

Gemakkelijk te gebruiken – wanneer je je armen vol hebt met boodschappen of je een baby draagt, is het gemakkelijker om de sleutelloze sleutel te gebruiken dan rommelen met een sleutel om de deur te openen.

Kinderen – wanneer je kinderen hebt, is het gemakkelijker om de deuren op slot te houden als ze klein zijn en naarmate ze ouder worden en thuiskomen van school voordat jij thuiskomt van het werk, is het gemakkelijker voor hen om het huis binnen te komen. Je kunt ook geen sleutels kwijtraken.

Gemakkelijke elektronische sloten bieden uitstekende beveiliging en wanneer je thuiskomt, kun je de deur eenvoudig opnieuw vergrendelen. Wanneer je de deur met een sleutel ontgrendelt, vergeet je soms de deur opnieuw te vergrendelen. Als er meerdere mensen toegang tot het huis moeten hebben, is het bovendien gemakkelijker om een drukknopcode of toetsenbord te gebruiken in plaats van veel sleutels bij te laten maken.

Nadelen van elektronische sloten

Hacken – dit is het enige echte nadeel van zulke geavanceerde sloten. Er zijn cybercriminelen die graag beveiligingsobstakels proberen te overwinnen om zo een huis binnen te kunnen komen.

Neem contact met ons op – www.locksecure.nl/slotenmaker-zoetermeer

Gerelateerde berichten

Zo houd je je meubels mooi met katten in huis

Je kunt niet ontkennen dat katten schattig zijn en dat ze een perfect huisdier zijn. Katten zijn echter nieuwsgierig en worden thuis vaak te actief....

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden