Bruins made kruif

De voordelen van een airco: een fijn binnenklimaat

Geplaatst op

Een airco associëren we met een koele kamer als het buiten heet is. Dit is echter slechts een van de voordelen die een airco heeft. In deze blog gaan we je bijpraten over de verschillende voordelen die er samenhangen met een airconditioning.

Een gezond binnenklimaat

Het is erg belangrijk dat het klimaat in je woning optimaal is, want zo blijven de bewoners van het huis gezond. Veel mensen weten dat een airconditioning zorgt voor verkoeling op warme dagen. Maar vaak is het onbekend dat de airco ook de lucht zuivert, want deze gaat door een filter. Dit is goed nieuws voor hooikoortspatiënten. Op deze manier weet je de pollen te vangen en zoveel mogelijk uit je neus te houden. Je zult ook een stuk beter slapen nu het binnen lekker koel is in de zomer en de pollen je niet wakker houden met gekriebel in je neus. Er zijn ook airco’s waarmee je de woning kunt verwarmen, dat doe je natuurlijk in de koude periode van het jaar. Op deze manier kun je heel gericht bepaalde ruimtes verwarmen.

Plaatsing

De ene airco is de andere niet, maar vrijwel de meesten zijn eenvoudig te plaatsen zonder dat er gehakt en gebroken hoeft te worden in je gevel. De installatie verloopt snel en de voordelen zijn geweldig. Soms is er zelfs een alles in een systeem te koop, waarbij de warmtepomp, vloerverwarming en koeling geïntegreerd zijn. En dit kan soms ook al zonder gasaansluiting. Je ziet dat de techniek snel vooruit holt en in speelt op de hedendaagse doelstellingen: energie uit hernieuwbare niet fossiele energiebronnen.

Kosten

Vroeger waren airco’s duur en vraten veel stroom. Uit deze tijd stammen de bezwaren tegen airco’s die we vandaag de dag ook nog tegenkomen. Maar de nieuwe airconditioners hebben veel lagere energieconsumptie en zijn daarmee een prima te verdedigen aanschaf. De installatie is redelijk snel: binnen een uur kan de installateur wel klaar zijn.

Lekker slapen

De airco is een uitkomst in de slaapkamer. Een ventilator kan het nodige lawaai maken en met de ramen open slapen is ook niet per se geruisloos, maar een airco kan wel geruisloos draaien. De moderne airco is een uitkomst voor mensen die graag in een aangename temperatuur willen slapen. Stel je voor, dat de klamme zomernachten voor altijd tot het verleden behoren. Hoe fijn is dat! Het is mogelijk met een airconditioning. Gewoon even met de afstandsbediening de gewenste temperatuur instellen en de airco doet z’n werk.

 

Gerelateerde berichten

Zo houd je je meubels mooi met katten in huis

Je kunt niet ontkennen dat katten schattig zijn en dat ze een perfect huisdier zijn. Katten zijn echter nieuwsgierig en worden thuis vaak te actief....

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden