Bruins made kruif

De voordelen van elke soort vloer

Geplaatst op

Er zijn heel veel verschillende soorten vloeren verkrijgbaar. Populaire vloeren zijn nog steeds giet-, PVC-, laminaatvloeren of vloeren van natuursteen of hardhout. In deze blog willen we graag iets verder ingaan op de verschillende voordelen die elk van deze vloeren heeft. Op die manier kun je beter een keuze maken van de typen vloer die je wil hebben in je nieuwe of bestaande woning. 

Gietvloeren 

Gietvloeren zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren. Ook is het mogelijk om meerdere kleuren met elkaar te combineren. Hierdoor krijgt je vloer een hele bijzondere uitstraling die eigenlijk met andere vloeren nauwelijks is na te maken. Gietvloeren zijn ook heel erg onderhoudsarm en zullen ook niet al te snel beschadigen. 

Laminaatvloeren 

Laminaatvloeren zijn goedkoop maar niet van slechte kwaliteit. Ook tegenwoordig is het duidelijk te zien dat laminaatvloeren een mooie ontwikkeling hebben doorgemaakt. Deze goedkope vloeren zijn beter geworden terwijl sommige beter vloeren goedkoper zijn geworden. Dit maakt dat een keuze tussen laminaat of bijvoorbeeld tapijt nu wel een rol kan spelen bij hetzelfde budget. 

PVC vloeren 

Vloeren van PVC zijn, net als het geval is bij gietvloeren, erg onderhoudsarm. Ze zijn makkelijk schoon te houden en zullen ook niet al te snel beschadigen. Een voordeel van PVC-vloeren is ook dat ze enigszins veerkrachtig zijn. Hierdoor zal je een prettige ervaring hebben wanneer je hier overheen zult lopen met bijvoorbeeld je blote voeten, dan bijvoorbeeld een houten vloer. 

Tapijt

Hoeveel er diverse nieuwe vloeren beschikbaar zijn op de markt, is tapijt nog steeds een erg populaire keuze. Dat vinden wij op zich niet heel vreemd! Tapijt is immers een heel prettig materiaal om met blote voeten overheen te lopen. Daarnaast geeft het een warme en prettige uitstraling die bij andere soorten vloeren nog wel eens wat killer zou kunnen overkomen. 

Natuurstenen vloer 

Natuursteen is een heel erg mooi materiaal. Het geeft nagenoeg elke ruimte een chique uitstraling. Een natuurstenen vloer kan eigenlijk een gehele kamer omtoveren.  Daarnaast zijn er ook verschillende soorten natuursteenvloeren beschikbaar. Je kunt dus kiezen uit meerdere soorten natuursteen. Een ander voordeel is dat elke tegel van een natuurstenen vloer uniek is. 

Gerelateerde berichten

Voordelen van gietvloeren

De gietvloer wordt steeds vaker gebruikt. Vooral bedrijven in de industriële en wetenschappelijke sector laten gietvloeren leggen, maar ook...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden