Bruins made kruif

Een bijzondere en eigenzinnige kinderkamer

Geplaatst op

De kamer van de kinderen moet een kamer vol inspiratie en fantasie zijn. Want we willen hun wilde fantasieën natuurlijk stimuleren en hun creativiteit ook de vrije loop laten gaan. En daar kunnen we als ouders natuurlijk bij helpen om ze een plek te geven waar hun creativiteit en fantasie ook tot leven komt. En vaak is dat wanneer zij dromen, dus in hun heerlijke fijne slaapkamer.

De creativiteit van de kinderen stimuleren

Hoe zorg jij ervoor dat je de creativiteit en de fantasie van je kinderen blijft stimuleren? Lees je ze nog elke avond voor het slapen gaan een verhaaltje voor? Laat je ze veel tekenen en doen? Of zorg je in de kamer voor een ware creatief en fantasie walhalla.

Je kan er zelf namelijk veel aan doen om de creativiteit van je kind te stimuleren gedurende de dag. Zo kan je LED spots in hun kamer hangen die bijvoorbeeld van kleur kunnen veranderen. Want kleuren staan namelijk voor verschillende stimulaties. En dat is misschien nog wel eens handig om te weten. Zo staat rood namelijk voor actie. Deze kleur zet mensen aan tot actie en zorgt ervoor dat je je taken af krijgt. Dus wil jij jouw kleintje voorzien van voldoende energie om er tegenaan te gaan op een dag. Dan helpt rood licht daarbij. Een tip wel, doe de rode lamp bijvoorbeeld maar 5 minuutjes aan wanneer ze bijvoorbeeld hun haren aan het doen zijn. Want te veel rood is juist vermoeiend, en dat wil je juist niet.

En andere kleuren

Oranje stimuleert de creativiteit helemaal en stimuleert ook nog eens de positiviteit. Dat is natuurlijk helemaal top. De kleur staat namelijk voor opwinding, warmte en enthousiasme. Kom maar op met die creatieve boost. Wanneer er een beetje spanning in huis hangt om bijvoorbeeld je kindje niet helemaal in zijn hum is, dan kan de kleur roze helpen. Deze kleur staat namelijk voor verzoening.

Wil je juist groei en energie stimuleren? Kies dan voor de kleur groen. Het is een rustige kleur en dat werkt prettig en ontspannen en die stimuleert het de energie en ook frisheid. Begin je dag goed met een beetje groen. Moeten ze huiswerk maken maar hebben ze last van wat concentratie probleempjes? Dan kan de kleur blauw helpen, die stimuleert namelijk het concentratievermogen op dat moment. Het prikkelt de hersenen en laat de persoon zelfverzekerd voelen. En hierbij kan de kleur paars ook nog helpen. Deze kleur staat namelijk symbool voor wijsheid en het denken out of the box. Dat moet dus helemaal goed komen.

Gerelateerde berichten

Zo houd je je meubels mooi met katten in huis

Je kunt niet ontkennen dat katten schattig zijn en dat ze een perfect huisdier zijn. Katten zijn echter nieuwsgierig en worden thuis vaak te actief....

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden