Bruins made kruif

Geld besparen tijdens je verhuizing doe je zo!

Geplaatst op

Een nieuwe woning kost al genoeg en als het kan wil je natuurlijk zoveel mogelijk geld besparen waar dat nodig is. Dit kan al heel gemakkelijk door een paar simpele dingen.

Keep your friends close

Probeer zoveel mogelijk mensen te verzamelen voor je verhuizing. Vraag al je vrienden en familie of zij een handje kunnen helpen. Op deze manier hoef je geen verhuisbedrijf in te huren om samen met jou je spullen te laden en te lossen, maar kunnen je vrienden en familie dit prima doen. Tenzij al je helpers met een auto komen, is de kans natuurlijk heel klein dat grote voorwerpen zoals een bank en een kast in een auto gaan passen. Je kunt dan altijd nog een aanhanger huren. Dit is een goedkopere optie dan een bus en er past bijna net zoveel in (wel afhankelijk van het type dat je kiest natuurlijk).

Zo goed als nieuw

Mocht je voor je nieuwe huis nou wat nieuwe spullen willen aanschaffen, dan hoef hiervoor niet per se naar de IKEA te gaan of welke andere woonwinkel dan ook. Op dit vlak valt vaak heel veel geld te besparen. Indien je bij de IKEA een paar mooie witte houten eetstoelen hebt gezien, zou ik je aanraden om een paar kringloop winkels bij jou in de buurt af te speuren. Vaak zijn er bij kringlopen hele eettafel sets verkrijgbaar voor een prikkie! Deze houten tafel plus stoelen zijn dan waarschijnlijk niet meteen in jouw kleur, maar dit kun je heel gemakkelijk zelf pimpen! Een klein likje verf erover heen en eventueel een leuk kussentje erop en voilà! Je eigen gecreëerde IKEA stoelen. Mocht een likje verf nou niet genoeg zijn, dan kun je de gevonden meubels altijd nog naar een meubel restauratie bedrijf brengen. Je bent dan wel iets meer geld kwijt, maar vaak ben je dan in totaal alsnog goedkoper uit dan wanneer je een gloednieuwe tafel set zou kopen.

Uniek antiek

Wil je nou echt geen geld uitgeven aan nieuwe spullen dan is dat met iets meer geduld ook mogelijk. Nu het digitale tijdperk is aangebroken, worden er steeds meer apps ontwikkelt waarop mensen hun spullen gratis weggeven om het zo nog een tweede leven in te blazen. Vaak zijn de spullen die aangeboden worden op deze app heel erg divers. Het kunnen banken, kasten en tafels zijn, maar ook simpele dingen als vleeswaren bakjes of een waterkoker. Het is dan natuurlijk wel de vraag in hoeverre deze spullen kwalitatief gezien nog goed zijn, maar ook dan is kan een bezoekje aan een restauratie bedrijf een simpele oplossing zijn.

Ook bij het aanschaffen van deze spullen blijft een aanhangwagen huren de goedkoopste optie, tenzij het natuurlijk allemaal in je eigen auto past. Dus wees creatief en verhuis voor een prikkie!

Gerelateerde berichten

Lijst met 4 essentiële verhuistips

Als je gaat verhuizen, moet je altijd extra voorzichtig zijn met je meubilair. In deze blog vind je een lijst met 4 heel handige tips voor het...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden