Bruins made kruif

Gietvloer met betonlook laten leggen

Geplaatst op

Steeds meer mensen kiezen ervoor om, al dan niet bovenop een betonnen vloer, een gietvloer te laten leggen. Gietvloeren hebben een aantal voordelen ten opzichte van beton- en andere soorten vloeren. Zo is een gietvloer warmer en dat is dus in de koude maanden een stuk aangenamer lopen op blote voeten dan bij een betonvloer. Een gietvloer is ook flexibeler dan betonvloer en levert minder onderhoud op. Echter,het grootste voordeel van een gietvloer, is dat deze naadloos kan worden gelegd en kan daarbij verschillende uitstralingen hebben, waaronder een betonlook.

Een naadloze gietvloer met betonlook

Een van de voornaamste redenen waarom steeds meer mensen kiezen voor het laten leggen van een gietvloer, is dat deze naadloos kan worden gelegd. Twee of meerdere kamers in dezelfde stijl, zonder kleurverschil en zonder naden ziet er niet alleen strak uit, het zorgt ook nog een voor ruimtelijke uitstraling. De kleur en het design van de gietvloer, bijvoorbeeld van https://www.kunststof-gietvloer.nl/,  kan men zelf bepalen en hierbij is het heel goed mogelijk te kiezen voor onder andere een betonlook.

Hoe wordt een gietvloer gelegd?

In tegenstelling tot het leggen van een betonnen vloer, duurt het een stuk langer om een gietvloer te leggen. De gietvloer betonlook moet namelijk in verschillende lagen worden gelegd. Elke laag moet eerst drogen, voordat men kan starten met het aanbrengen van de tweede laag. Hierdoor duurt het leggen van een gietvloer vaak een aantal dagen. Een gietvloer kan ruimten met elkaar verbinden, zonder dat er naden ontstaan. Dit komt onder andere doordat de ondergrond van een gietvloer niet egaal hoeft te zijn. De vloeistof die men voor een gietvloer gebruikt, strijkt zichzelf uit tot een glad geheel.

Belangrijkste voor- en nadelen

Het meest praktische voordeel van een gietvloer is waarschijnlijk dat deze heel makkelijk te onderhouden is. Slechts een keer per week schoonmaken met een mop is voldoende. Doordat er geen naden tussen vloerdelen zijn, kan vuil en vocht zich nergens verstoppen. Een belangrijk nadeel van een gietvloer, is dat gietvloeren niet krasbestendig zijn. Men dient dus altijd op te letten bij het plaatsen of verschuiven van meubilair.

Gerelateerde berichten

Zo houd je je meubels mooi met katten in huis

Je kunt niet ontkennen dat katten schattig zijn en dat ze een perfect huisdier zijn. Katten zijn echter nieuwsgierig en worden thuis vaak te actief....

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden