Bruins made kruif

Hoe kies je de juiste garagedeur?

Geplaatst op

Wie voor de keuze staat een nieuwe garagedeur uit te zoeken kan zich het beste van te voren goed oriënteren. Waar wordt de nieuwe garagedeur voor gebruikt bijvoorbeeld? De huidige generatie garagedeuren zijn een stuk geavanceerder dan die van weleer en bieden vele mogelijkheden. In dit artikel bekijken we stapsgewijs enkele populaire hedendaagse garagedeuren. Wat zijn de voordelen en kenmerken?

Welke functie krijgt de garagedeur voornamelijk?

Wie denkt aan een garagedeur, denkt waarschijnlijk vrijwel direct aan het onderkomen voor een auto. Maar wist je dat lang niet iedere garage als autostalling gebruikt wordt? Voor de een betekent het een klusruimte voor een motor of brommer, voor de ander is het een opslagplek voor gereedschap of werkruimte. 

Sommige ZZP’ers maken van de garage zelfs hun werkruimte, met een dermate geschikte garagedeur dat er klanten ontvangen kunnen worden. Welke bestemming krijgt jouw garage? Met dit doel voor ogen kies je de juiste garagedeur.

Toekomstgerichte keuze maken

Niets zo veranderlijk als de mens. Waar de garage eerst de functie van klusruimte had en nog steeds heeft, kan het zijn dat je over een paar jaar ineens wel de behoefte krijgt de garage als parkeerplaats te gebruiken. Wie weet komt er een nieuwe auto of motor, die je t.z.t. wel graag wilt stallen. Houd er bij je keuze voor een garagedeur dus rekening mee dat je toekomstig wel eens van gedachte zou kunnen veranderen. In dat geval kun je beter nu al voor een multifunctionele garagedeur kiezen, waar ook een auto doorheen past.

Garagedeur met raam, voor professioneel entree

Wie een chique entree wil creëren heeft de keuze uit tal van garagedeuren met ramen en deurklinken. De garage oogt hiermee professioneel en klaar voor gebruik om klanten aan huis te ontvangen. De garage krijgt hiermee voldoende daglicht en is d.m.v. naar buiten openslaande deurpanelen te openen. De ruimte die hiermee gecreëerd wordt kan ook privé als hobbyruimte gebruikt worden, of als klusruimte.

Opslagruimte maken met roldeur

Misschien wil je de garage voornamelijk als opslagruimte gebruiken. In dat geval is het handig om de garage volledig te kunnen blinderen d.m.v. een roldeur. De roldeur is zeer stevig en het rolsysteem is eenvoudig handmatig dan wel elektrisch te bedienen. Het voordeel van een roldeur is dat bij openen en sluiten geen extra ruimte in beslag neemt, doordat hij verticaal oprolt – hierdoor gaat er geen opslagruimte verloren.

Of om gewoon de auto te parkeren

Wordt de garage gebruikt om de auto te parkeren? In dat geval is het absoluut handig om de garagedeur automatisch te kunnen openen. In verreweg de meeste gevallen wordt er dan een sectionale garagedeur geplaatst, welke bestaat uit panelen en welke ook bij openen zich verticaal de garage in schuift, dan wel naar de zijkant opent. Zoals gezegd kan dit geautomatiseerd verlopen, maar er kan ook voor een handmatige opening gekozen worden. Overigens kan de handmatige bediening altijd op een later tijdstip nog omgezet worden naar een automatische opening. Informeer hierover bij de garagedeurdealer, bij voorkeur voor de aankoop.

Gerelateerde berichten

Zo houd je je meubels mooi met katten in huis

Je kunt niet ontkennen dat katten schattig zijn en dat ze een perfect huisdier zijn. Katten zijn echter nieuwsgierig en worden thuis vaak te actief....

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden