Bruins made kruif

Met deze drie tips creëer je in een handomdraai een gezellige eethoek

Geplaatst op

De eethoek is een van de meest intensief gebruikte plaatsen in elke woning. Het is de plaats waar we onze dag starten met een voedzaam ontbijt en een sterk kopje koffie en het is de plaats waar we onze dag eindigen met een heerlijke maaltijd. Zeker in gezinnen zijn deze maaltijden van groot belang. Op drukke dagen zijn de maaltijden het enige moment dat je elkaar spreekt. Omdat de eethoek zo’n grote rol speelt in ons dagelijkse leven, is het van groot belang dat het een plaats is waar je graag bent. Een plaats die rust en gezelligheid uitstraalt, zodat jij jouw dagen op fijne wijze starten en eindigen. Wij hebben drie tips die ervoor kunnen zorgen dat de eethoek de gezelligste plek van het huis wordt.

De basis: een goede eettafel

De basis van een gezellige eethoek is uiteraard een goede eettafel. Toch is dit minder vanzelfsprekend dan gewenst. Let bij het kopen van een tafel altijd op het materiaal dat is gebruikt. Een tafel met dunne poten en een kruisconstructie kan bijvoorbeeld heel mooi lijken, maar is allesbehalve sterk. Zeker in een gezin met kinderen is het aan te raden om voor een tafel te kiezen die tegen een stootje kan. Zo weet je zeker dat je jarenlang van jouw tafel kunt genieten. Heb je net een nieuwe tafel gekocht? Controleer bij de levering dan altijd even of hij niet wiebelt en of hij niet beschadigd is. Zo voorkom je later vervelende situaties.

Het belang van goede stoelen

Ook goede stoelen zijn van groot belang bij het samenstellen van de eethoek. Als de eetkamerstoelen niet lekker zitten, is de kans groot dat ze niet vaak gebruikt worden en de meeste maaltijden op de bank genuttigd worden. Let er bij het uitzoeken van de eetkamerstoelen altijd op dat de stoelen de goede hoogte hebben in verhouding tot de tafel. Niets is vervelender dan te lage of juist te hoge stoelen in verhouding tot de tafel.

Finishing touch: tafeldecoratie

Decoratie maakt de eethoek persoonlijk en gezellig. Het decoreren van de eethoek is vrij eenvoudig. Zorg ten eerste voor mooie verlichting met een warme kleur, zodat de eethoek ook tijdens de winter een gezellige plek is. Plaats vervolgens een tafelloper over de tafel, om de tafel wat extra sfeer te geven. Tafellopers geven elke tafel een koninklijke uitstraling. Kies als laatste voor een bijzondere vaas met frisse bloemen en zet deze op de tafel. Zo ziet jouw eethoek er binnen een mum van tijd gezellig uit.

Gerelateerde berichten

Zo houd je je meubels mooi met katten in huis

Je kunt niet ontkennen dat katten schattig zijn en dat ze een perfect huisdier zijn. Katten zijn echter nieuwsgierig en worden thuis vaak te actief....

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden