Bruins made kruif

Nieuw matras nodig? Ken de verschillen!

Geplaatst op

Een nieuw matras kopen is sneller gezegd dan gedaan. Er zijn immers nogal wat verschillende soorten matrassen. Een matras schaf je voor langere tijd aan en dat betekent dat het matras aan allerlei voorkeuren moet voldoen. Laten we eens kijken waar je allemaal rekening mee kunt en eigenlijk moet houden, bij de aanschaf van een nieuw matras.

Warme en koude matrassen

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is niet alleen de deken of het dekbed er verantwoordelijk voor dat het warm of juist koud in bed is, maar ook de matras. Hierbij is vooral het omhulsel van de matras van doorslaggevend belang. Een matras met gelschuim heeft een verkoelende werking en is dus vooral in een warmere omgeving een waar genot. Dat in tegenstelling tot een matras waarin latex is verwerkt. Latex houdt warmte vast en een matras met een latex omhulsel zal dus altijd warmer aanvoelen en is beter geschikt voor een koude omgeving.

Soorten matrassen

Bij de aanschaf van een matras onderscheiden we een aantal verschillende soorten matrassen. De latex en de gelschuim matras zijn, samen met de specifieke kenmerken hierboven al genoemd. De polyether matras is een van de goedkoopste matrassen en biedt daarom niet zo gek veel slaapcomfort. Dit in tegenstelling tot een koudschuim matras. Deze matrassen zijn zeer veerkrachtig en beden juist wel een groot slaapgenot. Hetzelfde geldt voor een luchtgeveerde matras. Deze matrassen kunnen harder of zachter gemaakt worden.

Proefliggen op uw nieuwe matras

Dat ziet er wellicht een beetje vreemd uit, maar de speciaalzaak waar u de matras aanschaft, zal daar zeker anders over denken. Proefliggen is een belangrijke stap bij de aanschaf van een nieuwe matras. Trek uw schoenen uit en kies uw favoriete slaaphouding. Vraag de verkoper om een kussen en beweeg uzelf in verschillende houdingen. Draai van rechts naar links en weer terug zodat u elke beweging die u tijdens het slapen maakt, ook daadwerkelijk voelt. Pas dan weet u zeker of de matras aansluit bij uw slaaphouding. Een dekbed shoppen is gemakkelijk en snel!

Gerelateerde berichten

Zo houd je je meubels mooi met katten in huis

Je kunt niet ontkennen dat katten schattig zijn en dat ze een perfect huisdier zijn. Katten zijn echter nieuwsgierig en worden thuis vaak te actief....

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden