Bruins made kruif

Verduurzaam je huis met zonnepanelen

Geplaatst op

Nederland wordt steeds duurzamer en ook jij kan je steentje bijdragen. De zon is een gratis energiebron, die elke dag weer verschijnt. Niets doen is zonde, dus gebruik zonnepanelen om gebruik te maken van die bron en zo je eigen duurzame energie te produceren. Zo ben je duurzaam bezig én het is ook nog eens goed voor je portemonnee.

Bespaar flink op je energie rekening

Zonnepanelen kent vele voordelen en er is genoeg zonne-energie voor iedereen. Naast duurzaamheid is het ook prettig dat je ook nog enorm veel bespaart op je energierekening. Een gemiddeld huishouden verbruikt ongeveer 4.000kWh per jaar aan stroom en met tien zonnepanelen wek je ongeveer 2500 kWh per jaar op. Dat komt neer op een besparing van 513 euro per jaar. Dit is wel afhankelijk van de plaats waar je woont en de plaatsing van het dak. Als je een dak op het zuiden hebt dan wek je meer stroom op.

Begin aan een duurzaam leven

Help daarnaast mee om Nederland van het gas af te helpen. Het nemen van zonnepanelen is een goed begin. Zo raken de fossiele brandstoffen niet op. Daarnaast helpen zonnepanelen ook nog eens mee om opwarming van de aarde te voorkomen. Genoeg voordelen dus om zonnepanelen aan te schaffen. Het is een veilige investering, omdat je het geld gegarandeerd na vijf jaar terug hebt en daarna alleen maar winst maakt. Ga voor zonnepanelen planet en begin aan een duurzaam leven.

Soorten zonnepanelen

Als je besloten hebt om zonnepanelen aan te schaffen dan moet je een beslissing maken welke zonnepanelen je wilt hebben. Welk zonnepaneel je kiest is afhankelijk van je wensen, het budget, het oppervlakte van je dak en je daktype. De verschillen in zonnepanelen zijn voornamelijk te zien in het soort materiaal. Je hebt de materialen monokristallijn, polykirstallijn, amorf en glas-glas panelen. Zonnepanelen gemaakt van amorf of polykristallijn zijn het goedkoopst, maar ook het rendement is wat lager. Amorf is wel buigbaar en polykristallijn is ideaal voor grote oppervlaktes.  Monokristallijn en glas-glas panelen zijn duurder, maar hebben ook een hoger rendement. Glas-glas panelen hebben een lange levensduur en monokristallijnen zijn weer geschikt voor huizen met wat kleinere daken.

Bespreek de mogelijkheden

Uiteindelijk ligt het dus vooral aan je budget en het dak voor welke zonnepanelen je kiest. Om een goed beeld te krijgen van alle mogelijkheden is het belangrijk om langs te gaan bij verschillende aanbieders. Zo krijg je een goed overzicht van de mogelijkheden en de kosten. Op die manier kun je een goede beslissing maken over de zonnepanelen, die geschikt zijn voor jou en jouw huis. Ga voor een duurzaam leven en bespaar op je energie rekening door voor zonnepanelen te gaan

Gerelateerde berichten

Zo houd je je meubels mooi met katten in huis

Je kunt niet ontkennen dat katten schattig zijn en dat ze een perfect huisdier zijn. Katten zijn echter nieuwsgierig en worden thuis vaak te actief....

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden