Bruins made kruif

Voor- en nadelen van een gietvloer

Geplaatst op

Steeds meer particulier en bedrijven kiezen ervoor om hun bestaande, vaak betonnen vloer, te vervangen door een gietvloer. Een van de belangrijkste redenen om te kiezen voor een gietvloer is dat deze naadloos gelegd kan worden. Hierdoor kunnen verschillende ruimten in de woning of werkplek naadloos met elkaar worden verbonden en waardoor er een open en meer ruimtelijk effect wordt gecreëerd.

De voordelen van een gietvloer

Een gietvloer bidet naast het ruimtelijk effect nog een aantal belangrijke voordelen. Doordat de gietvloer naadloos wordt aangebracht, is deze waterbestendig en vuilvrij. Het schoonmaken van een gietvloer is ook heel eenvoudig aangezien een gietvloer niet absorberend is. Vlekken zullen er dus niet ontstaan. Verder is een gietvloer zachter dan een betonnen vloer en houdt deze warmte vast. Iets laten vallen hoeft niet direct tot schade te leiden en op een gietvloer lopen met blote voeten is een stuk aangenamer dan op een vaak koude betonnen vloer.

Nadelen van een gietvloer

Een gietvloer laten aanbrengen heeft, naast de vele voordelen ook een aantal nadelen. Zo is het een vrij kostbare aangelegenheid en duurt het vaak een aantal dagen om een gietvloer te laten leggen. Daar staat wel weer tegenover dat het gietvloeren een duurzaam product is. U kunt er jaren mee vooruit en vervangen is relatief eenvoudig. Het grootste nadeel van een gietvloer is wellicht het feit dat gietvloeren niet krasvrij zijn. U dient er altijd rekening mee te houden dat u bij het plaatsen van meubilair of andere objecten geen krassen maakt.

Zo werkt het leggen van een gietvloer

Een gietvloer, bijvoorbeeld van gietvloerprijzen.nl, wordt aangebracht op uw bestaande vloer en is slechts enkele millimeters dik. Dit is een volledig handmatig proces. Er dienen meerdere lagen te worden aangebracht en dat is de reden waarom het vaak een aantal dagen duurt om een gietvloer te leggen. Verschillende lagen zijn nodigen elke laag moet eerst drogen, voordat de volgende laag kan worden aangebracht. Hierbij hoeft u zich geen zorgen te maken dat de vloer niet egaal zal zijn, aangezien bij het aanbrengen van een gietvloer de ondergrond niet hoeft te worden geëgaliseerd (bron: https://www.epoxywinkel.nl/)

Gerelateerde berichten

Zo houd je je meubels mooi met katten in huis

Je kunt niet ontkennen dat katten schattig zijn en dat ze een perfect huisdier zijn. Katten zijn echter nieuwsgierig en worden thuis vaak te actief....

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden