Bruins made kruif

Voor welke nieuwe vloer ga jij in 2020?

Geplaatst op

Je gaat verhuizen, koopt je eerste huis of je wilt gewoon wat nieuws. Hierbij vervang je ook vaak je oude vloer, maar waar moet je beginnen? Zoveel keuze en welke vloer ga je uiteindelijk in je opgeknapte huis leggen. Een lastige keuze waar deze blog je bij kan helpen, wij hebben namelijk een paar interessante opties voor je op een rij gezet.

Goedkoop een mooie nieuwe vloer leggen

De goedkoopste opties die je kan kiezen zijn linoleum, vinyl of tapijt. Deze vloeren zijn vrij gemakkelijk te leggen en eventueel weer te vervangen als ze kapot zijn. Linoleum en vinyl zijn makkelijk te onderhouden en werken ook geluiddempend, erg handig als je kinderen hebt. Het grootste nadeel van linoleum is, dat het niet meer te verplaatsten is doordat deze vloer meestal wordt gelijmd: je kan bij een verhuizing de vloer dus niet meenemen. Het grote voordeel van tapijt, het geeft meer warmte, zeker in de winter is dit heerlijk warm aan je voeten. Daarnaast is het makkelijk schoon te maken.

Laminaat & Hout

Laminaat is makkelijk om te leggen, en de keuze in laminaat soorten wordt steeds uitgebreider. Het is geen dure vloer om te leggen en daardoor erg populair. Je kan de vloer in elke ruimte gebruiken en is makkelijk te verplaatsen. Het nadeel van laminaat is dat het erg gehorig is. Een houten vloer kent ditzelfde nadeel en is ook een stuk duurder. Het voordeel daartegen van deze vloer is dat de vloer een leven lang mee gaat. Deze is goed te onderhouden en eventuele beschadigingen kunnen zo weer weg gewerkt worden, wel moet je erg oppassen met water, want daar kunnen deze vloeren erg slecht tegen.

Een strakke industriële look

Wil je echt iets nieuws en meegaan met de trends van dit moment, dan is een gietvloer van G-vloeren een goede optie om te overwegen. Gietvloeren zijn er in verschillende prijsklassen, maar het is wel duurder dan de bovengenoemde vloeren. Gietvloeren hebben de volgende voordelen:

  • De vloeren zijn makkelijk in onderhoudt
  • De vloeren zijn waterdicht
  • De vloeren zijn sterk
  • De vloeren zijn duurzaam
  • Je kan de vloer overal toepassen

Wil je dus een mooie, strakke en industriële vloer, dan is dit absoluut de juiste keuze. Wel moet je met deze vloer opletten met krassen en verkleuringen.

Gerelateerde berichten

Zo houd je je meubels mooi met katten in huis

Je kunt niet ontkennen dat katten schattig zijn en dat ze een perfect huisdier zijn. Katten zijn echter nieuwsgierig en worden thuis vaak te actief....

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden