Bruins made kruif

Wat te doen als je nieuwe meubels beschadigd zijn?

Geplaatst op

Het is een nachtmerrie voor veel mensen! Schade aan meubels die nog maar enkele weken in huis staan. Afhankelijk van het type schade kan het veel moeite kosten om dit te herstellen. Daarbij brengt het herstel van de schade in veel gevallen hoge kosten met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan een glas rode wijn, welke over de bekleding van je nieuwe stoel of bank gevallen is! Vaak wordt aangeraden om direct zout over de vlek te strooien, om het vocht uit de stoel te laten trekken. Helaas zal dit niet altijd voldoende zijn om vlekken in de stoel tegen te gaan. Wat moet je in zo’n geval doen?

 

Kijk naar de dekking van je verzekeringen

Bij schade aan nieuwe meubels kan het de moeite waard zijn om de dekking van je verzekering nog eens na te lezen. Mogelijk kom je in aanmerking voor een vergoeding, als blijkt dat de schade onder je dekking valt. Denk bijvoorbeeld aan een brand in huis! In dit geval hoef je de schade aan je meubilair niet zelf te vergoeden, als je de juiste verzekering hebt afgesloten. Voor Nederlandse woningen is dit een woon- en inboedelverzekering. Mocht je in België wonen, dan is ook een losse brandverzekering noodzakelijk. Klik hier om daar meer over te lezen.

 

Schade veroorzaakt door andere mensen

Ook kan de schade aan je nieuwe meubels in huis veroorzaakt zijn door kennissen of familieleden. In dit geval kun je een beroep doen op de aansprakelijkheidsverzekering van hen. Het is enigszins afhankelijk van de manier waarop de schade ontstaan is, of deze vergoed kan worden via de aansprakelijkheidsverzekering. Laat anderen altijd informeren bij hun verzekeraar, om te voorkomen dat je opdraait voor kosten die ook vergoed hadden kunnen worden door een verzekeringsmaatschappij.

Gerelateerde berichten

Zo houd je je meubels mooi met katten in huis

Je kunt niet ontkennen dat katten schattig zijn en dat ze een perfect huisdier zijn. Katten zijn echter nieuwsgierig en worden thuis vaak te actief....

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden