Bruins made kruif

Welk hoofdkussen is geschikt voor mijn favoriete slaappositie?

Geplaatst op

Je nachtrust bepaalt in grote mate hoe fit je je de volgende dag voelt. Een optimale nachtrust zonder klachten is dan ook essentieel. Een belangrijk onderdeel voor een klachtenvrije en goede nachtrust is een goed kussen dat bij jouw favoriete slaaphouding past. Het kussen moet de natuurlijke kromming van je nek ondersteunen. Welk kussen het meest geschikt is voor jouw slaappositie lees je in dit blog: een keuzehulp voor hoofdkussens.

De basics van een goed hoofdkussen

Een te hoog kussen belast je nekspieren teveel en dit leidt tot belemmering van je ademhaling. Een te zacht kussen is ook weer niet goed, omdat je dan de nek laat overstrekken. Er is dan teveel spanning voor een comfortabele nachtrust. Om de spanning op uw nek te verlichten, geven we je graag een aantal tips voor het kiezen van het juiste hoofdkussen op basis van jouw slaappositie.

Buikslapers

We raden het slapen op je buik altijd af, omdat deze positie voor extreme spanning op je nekspieren zorgt. In de meeste gevallen draai je je nek namelijk 90 graden, wat teveel is voor een goede nachtrust. Kun je echt niet op een andere manier in slaap komen, kies dan voor een extra dun kussen. In sommige gevallen kan het achterwege laten van een hoofdkussen zelfs een betere optie zijn.

Hoofdkussenadvies voor rugslapers

Rugslapers hebben het beste slaapcomfort als ze op een relatief dun kussen slapen. Er is geen kussen die voor iedere rugslaper geschikt is. Het gaat er namelijk om dat je nek een zo natuurlijk mogelijke houding laat zien. Je kunt hierbij je normale, staande houding in gedachte nemen. Doe je hoofd omhoog en je schouders naar achteren. De kromming die je nu ziet, zou vergelijkbaar moeten zijn met de kromming die ontstaat door op het kussen te liggen.

Geschikte hoofdkussens voor zijslapers

Als je op je zij slaapt, heb je meestal een dikker hoofdkussen nodig dan rugslapers om ervoor te zorgen dat je nek en hoofd in het midden van je schouders staan. Je lichaamslengte en de breedte van je schouders helpen bij het bepalen van het soort hoofdkussen dat geschikt voor je is. Als je relatief smal bent, heb je een dunner hoofdkussen nodig dan als je breedgeschouderd bent.

Gerelateerde berichten

Zo houd je je meubels mooi met katten in huis

Je kunt niet ontkennen dat katten schattig zijn en dat ze een perfect huisdier zijn. Katten zijn echter nieuwsgierig en worden thuis vaak te actief....

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden