Bruins made kruif

Zelf een bankje maken

Geplaatst op

Meubels zijn essentieel in ons huishouden. We kunnen niet zonder. Nu kun je er voor kiezen om je meubels te kopen bij een grote meubelketen als IKEA of juist bij een speciaalzaak. Maar je kunt het natuurlijk ook zelf doen. Op deze manier kun je zelf de materialen bepalen, zelf kiezen hoe groot de meubels worden en hoe leuk is het om op je zelfgemaakte meubels te zitten. In dit artikel geven we je een kort stappenplan hoe je zelf een bankje voor in de tuin kunt maken.

Met de juiste materialen kun je zo aan de slag

Het maken van een bankje is erg simpel. Met de juiste materialen kan iedereen het zelf doen! Het belangrijkste voor je bank is natuurlijk het hout. De meest soorten hout kun je gewoon bij de bouwmarkt kopen. Bij sommige bouwmarkten kun het hout zelfs al op maat laten zagen. Naast hout heb je nog meer materialen nodig. Zorg daarom dat je schroeven, houtlijm, beits en schuurpapier in huis hebt. Ook gereedschap zoals een zaag, boormachine en schroevendraaier heb je nodig.

Klussen maar!

Als je alle materialen hebt aangeschaft kun je beginnen met klussen. Eerst moet het hout gezaagd worden. Zaag 4 planken voor de poten van de bank, zaag 2 planken voor het zitgedeelte en nog twee kortere planken ter ondersteuning. Zodra je de juiste planken hebt schuur je deze zodat er geen scherpe randjes meer aan zitten. Vervolgens maak je planken voor het zitgedeelte vast aan de poten. Zorg ervoor dat je de poten zover uit elkaar plaatst dat de ondersteunde planken er precies tussen passen. Tenslotte maak je de ondersteunende planken vast aan de zitplanken zodat de bank stevig is en je er op kunt zitten.

De afwerking

Als je bankje stevig staat en je tevreden bent over het model kun je het bankje afwerken. Smeer de bank in met houtolie en beits om deze te beschermen tegen het weer. Je kunt online gemakkelijk houtolie en beits bestellen, maar je kunt het ook kopen bij de bouwmarkt. Vervolgens kun je het bankje verven en helemaal naar je eigen smaak afwerken. Als de bank klaar is kun je lekker in de tuin gaan zitten en genieten van je creatie.

Gerelateerde berichten

Zo houd je je meubels mooi met katten in huis

Je kunt niet ontkennen dat katten schattig zijn en dat ze een perfect huisdier zijn. Katten zijn echter nieuwsgierig en worden thuis vaak te actief....

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden