Bruins made kruif

Zelf meubels maken, wat heb je nodig?

Geplaatst op

Je interieur heeft natuurlijk meubels nodig. Deze kan je aanschaffen bij een meubelgigant, maar echt uniek is het dan niet. Houd je wel van klussen? En wil je het liefst alleen maar unieke meubels in je woning? Dan is het tijd om de handen uit de mouwen te steken en zelf meubels te gaan maken. Je hoeft het gelukkig niet helemaal zelf te doen, je kunt ook (deels) de hulp inschakelen van een expert. Laat bijvoorbeeld de specialist het ontwerp voor je maken, vervolgens ga je zelf aan de slag met de uitvoering.

Het ontwerp

Voordat je echt aan de slag kunt met het maken van je eigen meubelen, heb je natuurlijk een ontwerp nodig. Dit kan je op verschillende manieren aanpakken. Zo zijn er online een aantal bouwtekeningen te vinden die je eventueel aan kunt passen. Houd er wel rekening mee dat je soms een kleine vergoeding moet betalen voordat je de werktekening kunt downloaden. Daarnaast is het ook mogelijk om een vakman te benaderen voor een ontwerp op maat, of je tekent het ontwerp helemaal zelf. Het voordeel van een ontwerp downloaden of laten maken door een vakman, is dat je wel gelijk weet welke materialen je nodig hebt om het meubel te maken.

Welke materialen kies je?

Na de ontwerpfase is het tijd om op zoek te gaan naar de juiste materialen. Een meubel maak je doorgaans van hout, maar door het uitgebreide assortiment is de keuze die je hebt niet bepaald gering. Kijk dus ook vooral naar de eigenschappen die je zoekt. Als je bijvoorbeeld op zoekt bent naar stevig, robuust hout dat je eenvoudig kunt bewerken is steigerhout een goede keuze. Als je het meubel ook graag buiten wilt gebruiken, kan je het beste kiezen voor teakhout. Hout en andere hoogwaardige bouwmaterialen die je nodig hebt voor je meubelen bestel je tegenwoordig heel eenvoudig online.

Afwerking van de meubelen

Voordat je meubel helemaal af is, moet je het natuurlijk nog afwerken. Dit kan je op een aantal verschillende manieren doen. Kijk hierbij ook naar welke uitstraling jij het meubel wilt geven. Zo is het mogelijk om je unieke meubelstuk in te smeren met een whitewash of greywash voor een vintage uitstraling. Maar een matte of juist een glanzende lak is ook mogelijk. Wil je dat het meubelstuk de natuurlijk look behoudt? Gebruik dan alleen een beschermende matte lak.

Gerelateerde berichten

Zo houd je je meubels mooi met katten in huis

Je kunt niet ontkennen dat katten schattig zijn en dat ze een perfect huisdier zijn. Katten zijn echter nieuwsgierig en worden thuis vaak te actief....

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden