Bruins made kruif

De functionele en onderscheidende stijl van Leolux meubelen

Geplaatst op

Leolux meubelen onderscheiden zich door de goede kwaliteit in combinatie met innovatief design. Dit Nederlandse merk is verder herkenbaar aan de leeuw in de naam: Leo. Het familiebedrijf begon ooit met een leeuw in het logo. Diezelfde leeuw zit nog steeds herkenbaar in de naam en elk ontwerp. Een fauteuil, bank of eettafel is namelijk meteen aanwezig in je interieur. Het is design wat tijdloos modern is en nooit slijt. Want het is van een onverwoestbare kwaliteit. Leolux is Nederlands design op zijn best: Op en top functioneel stijlvol, innovatief in uitvoering en uitmuntende gebruikscomfort.

Hoe Leolux meubelen een begrip werd voor onderscheidend design

Leolux meubelen gaan al veel generaties mee in de ontwikkeling van luxe zitmeubilair. De eerste fabriek opende in 1934 zijn deuren als de Zuid-Nederlandse clubmeubelfabriek. Het was een meubelfabriek in een vennootschapsvorm, die zich specialiseerde in luxe en comfortabel zitmeubiliar. Wonderwel wist de fabriek de crisisjaren en oorlog te overleven. Het vennootschap werd na de Tweede Wereldoorlog omgezet in een familiebedrijf. Men ging vanuit traditioneel meubelmakersvak door, maar met de blik open op wat er buiten de grenzen gebeurde. In de jaren 50 lieten de designers van de fabriek zich inspireren door de Italiaanse en Deense meubelontwerpers die op dat moment toonaangevend waren in de designwereld. De fabriek werd naar het meer moderne en internationaal beter klinkende Leolux omgedoopt. Tot vandaag de dag weet de zitdesign fabrikant de kracht van plaatselijk ambacht te combineren met de allure van internationaal design. Alles wat in meubel design vandaag de dag als authentiek wordt nagemaakt maakte de Leolux fabriek al zelf. Meer dan 75 jaar vakmanschap in het vormgeven, maken en ontwerpen komt in de meubels samen.

Opvallend én herkenbaar als Leolux meubelen

Als een leeuw die je ineens op straat ziet. Je schrikt van de power van het dier en de verassing van deze onverwachte wending van je dag. Zo valt Leolux meubilair op in een interieur. Omdat het een opvallend element is in de ruimte. Het is als een leeuw: je herkent het omdat het staat voor elegante kracht en toch verbaas je je erover als je het echt ziet. Leolux staat allereerst voor zitcomfort, maar geeft ook ruimte voor een sterke persoonlijkheid. Want een meubelstuk van Leolux worden naar jouw wensen en persoonlijkheid afgestyled. Je kunt zelf bijvoorbeeld de kleurcombinaties tussen bekleding en poten of soms ook stiksels kiezen. De keuze voor Leolux laat zien dat je een voorkeur voor kwaliteit weet te verbinden met wat gedurfde eigenheid.

Lees ook:

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden