Bruins made kruif

Wat zijn de voordelen van kunstgras?

Geplaatst op

In deze blog hebben we een lijst met voordelen van kunstgras samengesteld om je te helpen beslissen of je gaat voor dit gazon, ja of nee. Lees snel verder om meer te weten te komen over kunstgras. Als je meer wilt weten van een expert, neem dan snel contact op met www.kunstgrasconcurrent.nl. Ze kunnen je helpen met je vragen. 

Verminder je waterrekening met kunstgras

Een van de grote voordelen van kunstgras is dat je niet zoveel water nodig hebt om het gazon goed te houden. Je moet het natuurlijk wel een keertje schoonmaken, dat kan trouwens met milieuvriendelijke middelen, maar dat is niet te vergelijken met de hoeveelheden water die je nodig hebt om natuurlijk gras te verzorgen. 

Onderhoudsarm tuinieren

Zaaien, maaien, wieden, bemesten… de lijst van natuurlijke gazonkarweitjes is een en al herhaling. Je zet de maaier nog niet weg of je kunt hem bij wijze van spreken al weer uit de stalling halen. Kunstgras van nu staat bekend om zijn onderhoudsvriendelijkheid en zijn natuurlijke, mooie uiterlijk. Dat is heel anders vergeleken met de kunstgrasmatten uit de jaren zestig. Al die karweitjes, daar vraagt het niet om.Tel uit je winst.

Geen schadelijke pesticiden nodig

Mos is een van de grootste natuurlijke gazonnachtmerries. Schadelijke pesticiden en onkruidverdelgers, die voor de bestrijding nodig zijn, kunnen een bedreiging vormen voor de gezondheid van zowel de dieren als de mens. Ook op kunstgras kan mos groeien, maar door de neutrale pH-balans is mos op kunstgras makkelijker te verwijderen. Daarom is de keuze voor kunstgras een milieuvriendelijke. En ja kunstgras is gemaak van plastic, maar je kunt zeker kiezen voor een grasmat gemaakt van gerecycled plastic. 

Bespaar geld op tuingereedschap

Het onderhouden van een natuurlijk gazon kan duur zijn, vooral als je rekening houdt met de kosten van een grasmaaier, hark, onkruidverdelger, gazonschaar, slang en sproeier. En dan hebben we het nog niet eens over de oplopende kosten van elektriciteit, doorzaaien, bemesting en waterverbruik. Kunstgras is voordeliger op verschillende manieren. 

Duurzaam

Kunstgras wordt geleverd met fantastische UV-bescherming. Het vervaagt niet in het zonlicht en blijft het hele jaar door groen. In tegenstelling tot natuurlijk gras, waarvan bekend is dat het bruin wordt in overmatig zonlicht.

Meer tijd om te ontspannen met nepgras

Kortom, je hebt minder tijd besteden aan tuinieren en meer tijd aan chillen- kunstgras biedt de perfecte oplossing voor niet-tuinierders! Wie heeft er nu nog tijd om na te denken over onkruid, struiken en bemost gras? Veel plezier met je tuin zonder veeleisende grasmat.

Gerelateerde berichten

Leuke ideeën voortuin zonder gras

Tegenwoordig zie je steeds meer tuinen zonder gras. Dit is zo omdat het aan de ene kant heel praktisch is. Gras is namelijk best wel vervelend om te...

Lees meer

Een mooie zomertuin inrichten

De zomer komt vanzelf weer terug, ook al is het herfst of winter. Dan wil je dit seizoen natuurlijk zo mooi mogelijk begroeten met een tuin. Lees in...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden