Bruins made kruif

Wespennest in de muur, wat nu?

Geplaatst op

Een spouwmuur is een van de meest voorkomende plekken waar een wespennest kan zitten. Deze plek is erg vervelend want het nest is bijna tot niet zichtbaar. Je kunt alleen veel wespen in of rond je woning, tuin of pand zien vliegen. Hoe komt het wespennest daar terecht? Maar nog belangrijker, hoe kom je er vanaf? Lees verder en kom erachter wat je kunt doen bij een wespennest in de muur!

Hoe komt een wespennest terecht in de muur?

In het voorjaar heeft een wespenkoningin jouw muur gekozen om daar haar nest te bouwen. Maar waarom eigenlijk? De muur is lekker beschut, droog en dus veilig! Er is ook een mooie toegangsweg: een open stootvoeg of een gat in de muur. Deze opening wordt gebruikt door de werksters om zo gemakkelijk in en uit het nest te vliegen. Als er meerdere openingen in de muur zitten, dan maken ze hier ook graag gebruik van, zo kunnen ze namelijk lange alle kanten hun nest uitbouwen.

Wanneer moet ik een wespennest in de muur verwijderen?

Het is het handigste om een wespennest in een vroeg stadium als te ontdekken en weg te laten halen. Dit kan echter alleen als je ze toevallig al vroeg in het seizoen naar binnen en buiten ziet vliegen. Deze kans is vrij klein. Ontdek je een wespennest in de muur? Laat deze dan gelijk weghalen! Dit voorkomt verdere schade. Als alle wespen dood zijn, ruim dan het nest op en breng de ventilatie weer op gang. Zo voorkom je stankoverlast!

Hoe wordt een wespennest in de muur bestreden?

Een bestrijder gebruikt gif en spuit dit door de openingen. Zo sterft het nest binnen een paar dagen uit. Het gif kan ook door andere openingen in de muur worden aangebracht, zolang het nest maar goed wordt bereikt. Wil je een wespennest in de muur in de toekomst voorkomen? Gebruik dan bijenbekjes om stootvoegen af te sluiten, zo kan er geen wesp meer binnendringen.

Gerelateerde berichten

Leuke ideeën voortuin zonder gras

Tegenwoordig zie je steeds meer tuinen zonder gras. Dit is zo omdat het aan de ene kant heel praktisch is. Gras is namelijk best wel vervelend om te...

Lees meer

Een mooie zomertuin inrichten

De zomer komt vanzelf weer terug, ook al is het herfst of winter. Dan wil je dit seizoen natuurlijk zo mooi mogelijk begroeten met een tuin. Lees in...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden